Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Havenpleinfestival nieuwe stijl slaat aan: „Continu kippenvelmomentjes” (5 foto's)

Cultuur

DRONTEN - Het Havenpleinfestival nieuwe stijl was gisteren een succes. Bij de vorige twee edities waren er alleen optredens in de avonduren. Deze keer waren er de hele middag en avond activiteiten op het plein. Hoogtepunt was de veiling voor de Speelgoedbank, die ruim 1.500 euro opleverde. De totale opbrengst wordt in de loop van de week bekend gemaakt.

Was het overdag al gezellig druk op het plein, ’s avonds schatte organisator Perry de Moel het bezoekersaantal op 700: „En die band Suit Up, jeetje wat maken die er een mooi feestje van!”

Mede-organisator Mirjam van Deventer bevestigt dat: „Het was razend druk. En de band was superleuk, echt superleuk. Een aanrader voor straks op de Meerpaaldagen.”

Een hoop lol

„Een hele goede sfeer, een hoop lol op het plein, veel gezelligheid en helemaal geen rottigheid”, zo vat De Moel de avond samen. Behalve over Suit Up is hij ook over de dj van Radio NL en zanger Arjan Venemann goed te spreken: „Het was al met al precies het sfeertje dat wij zochten.”

Het totale evenement was volgens Perry de Moel beter en drukker dan vorig jaar: „Op zich niet zo gek, want we hadden natuurlijk ook een mooi programma.”

Speelgoedbank

De basis voor dat programma werd gelegd toen Mirjam van Deventer werd benaderd voor een optreden. Zij betrok serviceclub Inner Wheel en Speelgoedbank Dronten erbij. Daardoor waren er buiten STADronten en café-restaurant Moellies opeens een heleboel enthousiaste betrokkenen.

Het Havenpleinfestival begon ’s middags om één uur. De hindernisbaan van Zwaan Buitensport trok veel belangstelling, evenals de diverse kinderspelletjes, verzorgd door onder andere de speelgoedbank. Mirjam van Deventer en gitarist Luuk Moelker traden op en er werd gedanst door sportstudio Shape.

Hoogtepunt was de veiling. Mirjam van Deventer: „Er waren fantastisch veel ondernemers die spulletjes beschikbaar hadden gesteld.”

Superenthousiast

„We zijn héél tevreden”, blikt Mirjam terug, „Het was een fantastisch leuke organisatie, iedereen was superenthousiast. Mooi was dat het goede doel ook zelf van alles heeft ondernomen. Ik begreep van Suzanne Stoop van de speelgoedbank dat ze continu kippenvelmomentjes had, omdat ze het zo fijn vond wat er allemaal gedaan werd.”

„Het was wel even aanpoten, maar het is zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Perry de Moel op zijn beurt, „We hebben nu een mooi fundament gelegd en daar willen we volgend jaar zeker op verder bouwen.”

„En tsja, we zijn nu aan het opruimen. Dat hoort er ook bij…”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding