Verkoop Zuiderzee op Zuid gaat alleen maar achteruit sinds permanent wonen mogelijk is

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeenteraad van Dronten heeft in de zomer van 2016 het licht op groen gezet voor het permanent wonen in het luxueuze appartementencomplex Zuiderzee op Zuid. Een jaar later werd dit besluit definitief door een uitspraak van de Raad van State. Op de verkoop van appartementen heeft dit nog geen enkel effect gehad. Integendeel.

Zuiderzee op Zuid is een appartementencomplex aan het Veluwemeer, tussen Biddinghuizen en Harderwijk. Het bestaat uit 165 woningen. De eigenaar schrijft op haar website dat er daarvan nog 94 beschikbaar zijn. Het betekent dat negen jaar na realisatie 57% van de appartementen nog niet verkocht is.

Verkoop gaat achteruit

Sinds de beslissing van de gemeenteraad en de uitspraak van de Raad van State gaat de verkoop bij Zuiderzee op Zuid alleen maar achteruit. Het kadaster meldt 6 transacties in 2016, inclusief bergingen, stallingen en doorverkochte appartementen. In 2017 waren dat er 4 en dit jaar tot nu toe slechts 2.

Martin Companje is als directeur van Roosdom Tijhuis Planontwikkeling mede-eigenaar van Zuiderzee op Zuid. Hij vertelt dat de eigenaren sinds de beslissing van de gemeenteraad nog geen moeite hebben gedaan om appartementen te verkopen. Pas in februari van dit jaar is er een verkoopcampagne gestart. Op 22 en 23 juni volgt er een open huis.

Verpaupering

De gemeenteraad van Dronten heeft in de zomer een werkbezoek gebracht aan Zuiderzee op Zuid. De woordvoerder van de grootste fractie, CDAā€™er Andre Schuuring, concludeerde toen dat het complex stond te verpauperen.

Inmiddels is het twee jaar later en is de leegstand onveranderd. Toch herkent Martin Companje zich niet in de term ā€˜verpauperingā€™. Hij wijst erop dat de appartementen, die nog niet verkocht zijn, recreatief worden verhuurd. Daardoor heeft de vereniging van eigenaren voldoende geld in kas om onderhoud te plegen: ,,En dat onderhoud wordt daadwerkelijk uitgevoerd."

Martin Companje

Dossier Zuiderzee op Zuid

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden