Afbeelding
De Klokbeker

Laaiend enthousiast over buitenspeeldag Swifterbant: „Heel veel blije gezichten”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Heel veel goede berichten gehoord, heel veel blije gezichten gezien, het was gezellig, het was leuk”, juicht organisator Simone Jasper over de buitenspeeldag, die vanmiddag werd gehouden op De Greente in Swifterbant.

Twee jaar geleden werd de buitenspeeldag in Swifterbant voor ’t laatst gehouden onder auspiciën van Jongerenbelangen. Simone Jasper werkte daar als eigenaar van het evenementenbureau Fantalusion aan mee en moest met lede ogen toezien dat er vorig jaar niets werd georganiseerd: „En toen zeiden wij tegen elkaar: dat kàn niet!”

Achter computer

„Ik wilde gewoon dat er iets leuks georganiseerd werd”, vervolgt Simone, „De kinderen zitten al veel te veel achter de computer. Ik merk dat aan mijn eigen dochter, die vaak weer terugkomt naar binnen en zegt: er ìs niemand buiten…”

Fantalusion organiseerde de middag samen met evenementenstichting De Klokbeker. „We hebben een hele fijne samenwerking gehad, goed gecommuniceerd. Beter dan dit kan niet!”

Buiten spelen

Voorafgaand aan het evenement was Simone uitgegaan van 80 tot 100 kinderen: „Maar ik schat dat we uiteindelijk boven de 150 bezoekers hadden. Heel veel leuke, gezellig, blije kinderen. En dat laatste was het belangrijkste. Ze hebben heerlijk buiten kunnen spelen en dat was waar het deze dag om gaat.”

Er waren op De Greente tal van activiteiten, zoals een stormbaan en een nieuwe klimtoren van 4Fun-verhuur uit het eigen dorp. Veel belangstelling was er voor de ‘battle of the kids’ met onder andere zaklopen en een springtunnel. Ook was er ‘gooi en smijtwerk’, spijkerbroekhangen en een dj van Muziek Express.

Niemand met lege handen

„Er is niemand met lege handen naar huis gegaan”, glundert Simone Jasper. De pechvogel van de middag was een jongetje die was gevallen en die als troost een kinderfeestje voor zeven personen bij pannenkoekenhuis Hans en Grietje kreeg.

Andere prijzen waren vrijkaarten voor bijvoorbeeld Avontura in Dronten, Ballorig, De Koploper en Aviodrome (alle in Lelystad).

Afbeelding
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden