Suzanne Stoop (PvdA)
Suzanne Stoop (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Bureau Halt draait in Dronten overuren: „Hebben we hele stoute jongeren?”

112

DRONTEN - Het is heel positief dat er in de gemeente Dronten relatief veel jongeren worden doorverwezen naar bureau Halt. Dat stelt burgemeester Aat de Jonge in antwoord op vragen van de PvdA: „We helpen jongeren daarmee.”

Jongeren van 12 tot 18 jaar worden bij een klein vergrijp doorverwezen naar bureau Halt. Daar wordt hun zaak doorgaans snel afgedaan met een leerstraf en soms een werkstraf.

Zijn we zo fanatiek?

Landelijk worden er per 10.000 jongeren gemiddeld 137 doorverwezen naar Halt. In de gemeente Dronten ligt dat aantal op 244. „Is dat nou positief of negatief?”, wilde Suzanne Stoop (PvdA) weten, „Zijn we zo fanatiek of hebben we hele stoute jongeren.”

„U mag het positief beoordelen”, antwoordde de burgemeester, „Jongeren die beetje ondeugend zijn geweest sturen wij naar het Halt-traject. Daarmee blijven ze buiten het justitioneel kanaal. Ze leren ervan en ze krijgen geen strafblad. Daar zijn we inderdaad succesvol in en dat willen we zo houden. Waar het kan willen we daar nog meer jongeren mee helpen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden