Afbeelding

Beeindiging functie als fractie-assistente/secretaris Leefbaar Dronten

Algemeen

Graag wil ik mijn verhaal kwijt gezien de laatste media berichten rond de lokale politieke partij Leefbaar Dronten. Vanaf 2004-2017 lid geweest van LD als fractie-assistente/secretaris.

Waarom heb ik mijn functie als fractie-assistente/secretaris LD neergelegd:
Dhr. Ammerlaan (huidige fractievoorzitter LD) nam het stokje over van de toenmalige fractievoorzitter Onno Bakker.
Al snel werd duidelijk, zeker toen LD in de coalitie plaatsnam dat de idealen waarvoor LD was opgericht niet ten uitvoer kwam. LD onder leiding van de heer Ammerlaan bewoog zich steeds meer naar rechts. Dat was voor mijn gevoel niet de partij waar ik ooit lid van werd.

Ik bleef trouw aan (LD) maar er brak iets toen de LD fractievoorzitter (dhr. Ammerlaan) de LD bestuursvoorzitter beschuldigde (zonder kennis van zaken) van eigenbelang aangaande MFC Swifterbant. Dhr. Ammerlaan gaf tijdens de fractievergadering aan dat hij in gesprek zou gaan met Onno Bakker (voormalig fractievoorzitter en toen bestuurslid) m.b.t. het handelen van de LD bestuursvoorzitter. Ik vroeg toen nog waarom niet gelijk met de bestuursvoorzitter dat schept duidelijkheid.

Een aantal weken later vroeg ik dhr. Ammerlaan (fractievoorzitter LD) of het gesprek met de bestuursvoorzitter had plaatsgevonden. Als antwoord kreeg ik dat het gesprek nog niet plaatsgevonden had omdat de fractie wilde wachten tot het definitieve besluit van de gemeenteraad aangaande het MFC Swifterbant. De bekende hamerslag.
Omdat ik geen duidelijk antwoord kreeg brak er iet bij me. De fractievoorzitter van LD beschuldigde de LD bestuursvoorzitter zonder met hem in gesprek te zijn gegaan.
Op de vraag hoe dhr. Ammerlaan erbij kwam dat de LD bestuursvoorzitter eigen belang had en van wie die info kwam heb ik nooit een duidelijk antwoord gekregen. Het waren geruchten die dhr. Ammerlaan had opgevangen.

Sorry, toen was bij mij de maat vol. Eigenbelang stond voorop. Zo voelde ik dat en besloot mijn functie als fractie-assistente/secretaris LD te beëdigen.
De plaatselijke politiek houdt me bezig en om iets te kunnen betekenen voor de inwoners van de gemeente Dronten heb ik me aangesloten bij de SP. Een transparante partij waar wordt geluisterd naar anderen en waar je mening als lid telt! Als nieuwe fractie-assistente van de SP ben ik ervan overtuigd dat ik me thuis ga voelen bij de SP!

(Foto mag rechtenvrij gepubliceerd worden).

Met vriendelijke groet,
Bee Schrievers