De organisatoren van het Havenpleinfestival maakten gisteravond de opbrengst bekend.
De organisatoren van het Havenpleinfestival maakten gisteravond de opbrengst bekend.

Havenpleinfestival levert 1.883 euro op voor Speelgoedbank: „Een hoop geld”

Algemeen

DRONTEN - „Van tevoren had ik echt geen idee wat het op zou brengen. Maar 1.883 euro… ik vind het een hoop geld”, zegt Perry de Moel van café-restaurant Moelles over de opbrengst van het Havenpleinfestival, die ten goede komt aan Speelgoedbank Dronten. „We zijn hier méér dan tevreden over”, vult mede-organisator Mirjam van Deventer van serviceclub Innerwheel aan, „En de speelgoedbank is ook superblij.”

Het Havenpleinfestival beleefde anderhalve week geleden haar derde editie. De eerste twee keer was het een muziekevenement in de avonduren. Dit jaar was het een feest dat de hele middag en avond duurde en waar tal van organisaties bij betrokken waren.

Speelgoedbank

Het festival was een innige samenwerking tussen Innerwheel, evenementenorganisatie STADronten, café-restaurant Moellies en de speelgoedbank. Innerwheel had eerder dit seizoen al 1.250 euro ingezameld voor de speelgoedbank met onder andere de verkoop van kerstbroden. Daar is nu dus ruim 1.883 euro aan toegevoegd. Het grootste deel van dit geld kwam binnen tijdens de veiling die aan het eind van de middag werd gehouden.

„We zijn ’s avonds ook nog met de pet rondgegaan, maar de veiling was het belangrijkst”, weet Perry de Moel, „Dat was vooral te danken aan alle winkeliers en collega’s die spullen hebben gedoneerd voor de veiling.”

Volgend jaar weer

Alle betrokkenen hebben het festival gisteravond bij Moellies geëvalueerd onder het genot van een een barbecue en een biertje. „De conclusie is dat iedereen zeer enthousiast is om volgend jaar weer een mooi festival neer te zetten met wederom een goed doel”, zegt Mirjam van Deventer. „We hebben ook al een datum vastgelegd: zaterdag 15 juni”, vult Perry de Moel aan.

De succesformule van dit jaar wordt gecontinueerd. De Moel: „We proberen de sfeer van dit jaar vast te houden. Dat betekent overdag allerlei activiteiten met de met de nadruk op het goede doel en ’s avonds een mooi feestje.”

Misschien wel vaker

Mirjam van Deventer moet het nog bespreken met haar bestuur: „Maar misschien kunnen we wel wat vaker in het jaar iets leuks bedenken voor op het plein, waarbij we geld inzamelen voor ons goede doel.”

Wat het komende jaar het goede doel van Innerwheel wordt, kan Van Deventer nog niet zeggen: „Dat wordt in de loop van de komende weken duidelijk.”

Havenpleinfestival