Studentenhuisvesting
Studentenhuisvesting Ā© Eelco Lindhout

B en W maken nog geen haast met oplossen probleem studentenhuisvesting

Gemeente

DRONTEN - Het CDA loopt te hard van stapel, als ze al voor 2019 geld beschikbaar willen stellen voor een nieuw beleid voor studentenhuisvesting. ā€žDie vraag komt net te vroegā€, zegt wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).

Het nieuwe college van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie wil op de lange termijn in gesprek over grootschalige studentenhuisvesting, bij voorkeur op de campus. Het CDA wil daar volgend jaar al geld voor uittrekken, B en W trappen op de rem.

Geen haast

Peter van Bergen ontkende niet dat het een belangrijk probleem is: ā€žHet is een onderwerp waar we de komende tijd goed aandacht aan moeten besteden.ā€ Hij voegde er echter meteen aan toe, dat het geen haast heeft: ā€žWe moeten een proces opzetten, waar we behalve de gemeenteraad ook studenten, inwoners en anderen bij moeten betrekken.ā€ Op die manier wil de wethouder komen tot een breed gedragen beleid.

Doel van dat beleid is wat Peter van Bergen betreft: ā€žDe studenten - waar we trots op zijn - een goede plek geven, waarbij tegelijkertijd onze ā€˜permanente inwonersā€™ ook op een prettige manier kunnen blijven wonen.ā€

Eerst eens kijken

De wethouder vond een medestander in partijgenoot Jan Ammerlaan: ā€žWij willen graag dat in wijk Noord en in andere wijken stappen gezet worden met betrekking tot arbeidsmigranten en studenten. Maar laten we eerst eens kijken wat er kan en wat er mogelijk is.ā€

Dossier studentenhuisvesting

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden