Defqon.1 komt met vrijwilligersactie The Projeqt Leave no Trace

Cultuur

Tijdens Defqon.1 wordt de actie THE PROJEQT Leave no Trace gelanceerd. THE PROJEQT is een samenwerking tussen Q-dance en 10,000 Hours en organiseert al enkele jaren grote vrijwilligersdagen. Afgelopen mei werd er door 600 Hardstyle liefhebbers bij 12 verschillende gezondheidsinstellingen vrijwilligerswerk gedaan.

Omdat de organisaties merken dat de bezoekers erg graag meedoen met vrijwilligerswerk en er altijd een hele hoge opkomst is, willen ze dit jaar meer dan één vrijwilligersactie organiseren. Op Defqon.1 zullen dus ruim honderd vrijwilligers actief zijn om de bezoekers inspireren om lief te zijn voor elkaar en de omgeving, the Holy Defqon Grounds van Biddinghuizen.

De vrijwilligers van THE PROJEQT willen op een vrolijke manier de bezoekers bewust maken van de rotzooi die vaak achter gelaten wordt op een festival. Niet door bezoekers op slecht gedrag aan te spreken, maar juist door positief gedrag te stimuleren en te belonen met winacties en goodies. Zo zal er op vrijdag een warm welkom zijn, elke ochtend een grote feestelijke actie en is er op maandag een grote inzamelactie op alle campings.

Bij deze inzamelactie krijg je per ingeleverde vuilniszak één code, waarmee je onder andere een reis naar Defqon.1 Australia en een jaar lang gratis toegang voor Q-dance feesten kan winnen. Hoe meer je dus inlevert, hoe groter de kans dat je wint. Daarnaast ontvangen ze ook graag recyclebare producten die vaak achterblijven. Denk hierbij aan tenten, koelboxen, luchtbedden, pompen etc. Deze spullen, die vaak in grote aantallen achter blijven, zullen bij een volgend festival weer gebruikt worden.