Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten): „Zeer zeer zeer zeer veel lof voor optreden burgemeester”

Algemeen

SWIFTERBANT - „Hij heeft voor Dronten heel veel betekend, hij heeft Dronten ècht op de kaart gezet”, zegt fractievoorzitter Jan Ammerlaan van Leefbaar Dronten over het naderende afscheid van burgemeester Aat de Jonge.

DeDrontenaar.nl verzamelt reacties op het aangekondigde vertrek van burgemeester Aat de Jonge. Vandaag deel 3.

Jan Ammerlaan: „We wisten dat de burgemeester deze stap wilde gaan zetten. Dat is niet vreemd, gezien zijn leeftijd, alhoewel het altijd als een verrassing komt. Hij wilde zelf de regie in handen houden. En terecht.”

Veel waardering

„Onze fractie heeft enorm veel waardering voor het werk van Aat de Jonge”, vervolgt Ammerlaan. Hij noemt in dat verband De Jonge's optreden rond de Alderstafel en vliegveld Lelystad en rond de Floriade. „Maar het gaat vooral over zijn optreden rond Dronten in z’n geheel. De wijze waarop hij optreedt is slagvaardig en dat waardeer ik erg in hem.”

Over de opvolger zegt Ammerlaan: „We hopen net zo’n soort burgemeester terug te krijgen.” Betekent dit dat de profielschets voor de nieuwe burgemeester al klaar ligt: ‘copy-paste Aat de Jonge’? „Nee, absoluut niet, die gaan we met elkaar maken”, reageert de fractievoorzitter, „Maar ik heb zeer zeer zeer zeer veel lof voor het optreden van de huidige burgemeester.”

Biddinghuizen en Swifterbant

Bij de enquête van DeDrontenaar.nl komen veel reacties binnen van lezers die vinden dat de nieuwe burgemeester meer aandacht moet hebben voor Biddinghuizen en Swifterbant. „Ach, die geluiden hoor ik al 20 jaar”, zucht Jan Ammerlaan.

„Natuurlijk: Biddinghuizen en Swifterbant verdienen net zoveel als Dronten. Daar moeten we ons met z’n allen keihard voor inzetten. Als mensen dat gevoel hebben, dan is dat ontzettend vervelend en dat motiveert ons alleen maar extra om ons in te zetten voor de héle gemeente.”

Enquête burgemeester Dronten