Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. Ā©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten heeft selectie rond, maar zit nog wel te springen om een keeper

Sport

DRONTEN - Op zich denkt trainer Carl Aventurin, dat Reaal Dronten een selectie heeft waarmee hij het komend seizoen bovenin de vierde klasse kan meedraaien. Er is echter Ć©Ć©n probleem: Reaal heeft maar Ć©Ć©n keeper.

De invulling van de keeperspositie was ook het afgelopen seizoen al een probleem bij Reaal Dronten. ā€žUit mā€™n hoofd gezegd hebben we zes keepers gebruiktā€, blikt Aventurin terug. Dieptepunt was het moment dat fysiotherapeut Dorian van Garderen noodgedwongen tussen de palen stond. Hij kreeg er in Hattem tien om de oren.

Dringend op zoek

Angelo Brink, de eerste doelman van dit seizoen, gaat verhuizen. Carl Aventurin heeft de afgelopen periode verschillende kandidaat-keepers gesproken: ā€žMaar die hebben uiteindelijk allemaal een andere keuze gemaakt. We zijn dus dringend op zoek, omdat we niet nogmaals een seizoen willen met maar Ć©Ć©n keeper.ā€

Dean Bolink is tot nu toe de enige keeper. Hij heeft in het verleden ook gekeept bij Reaal, is toen gestopt vanwege zijn studie en pakt de handschoenen nu weer op. Een noodoproep van de club voor een extra sluitpost heeft tot nu toe Ć©Ć©n reactie opgeleverd. ā€žDaar heb ik vanmiddag een afspraak meeā€, klinkt het hoopvol.

De overschrijvingstermijn is inmiddels gesloten. Reaal heeft daarom de hoop gevestigd op een ā€˜herintrederā€™. ā€žAl kunnen we ook een dispensatieverzoek indienen als zich iemand aanmeldt. Als je er krap voor staat, werkt de KNVB daar soms aan meeā€, weet de trainer.

Veldspelers

Over de rest van zijn selectie is Carl Aventurin tevreden: ā€žIk denk dat we er redelijk voor staan. Op sommige posities had ik wel graag een versterking gewild, maar op zich staat er een goed team. Ik doe geen uitspraken dat we mee gaan doen om het kampioenschap ofzo, maar ik hoop wel in de top van de vierde klasse mee te kunnen doen.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden