Marion Kootstra
Marion Kootstra ©maartenheijenk.nl

Mensen voelen zich veilig bij Márion Reizen

Partnerbijdrages

DRONTEN - „Je moet doen waar je goed in bent”, vindt Marion Kootstra. En dus heeft de eigenaar van Márion Reizen geen chauffeursdiploma. „Ik regel, samen met drie anderen, alles op kantoor en onze chauffeurs zorgen ervoor dat klanten een fijne reis hebben.” Die hoge klanttevredenheid, daar doet ze het voor. „We scoren een 8,8 en dat is geweldig.”

Márion Reizen bestaat dit jaar twintig jaar en werd opgericht door haar ouders. Zij noemden het bedrijf naar hun dochter. „Het gebeurde nog wel eens dat mensen mij Marjon noemden en dat heeft er voor gezorgd dat het accent in de bedrijfsnaam staat”, legt de naamgeefster uit.

Dubbeldekker

Het bedrijf heeft inmiddels negen bussen, waaronder een enorme dubbeldekker, op de weg. „We verzorgen al het vervoer per touringcar”, legt Marion Kootstra uit. „En onze lat ligt hoog. Mensen moeten zich veilig voelen, de chauffeur is gastheer, we hebben een net wagenpark en we ontzorgen.”

Dat betekent niet alleen van a naar b rijden, maar bijvoorbeeld ook entreekaartjes voor een schoolreisje regelen. „Wil een groep overnachten of een compleet verzorgde week uit dan kunnen we dat. We regelen alles.”

Geen vanzelfsprekendheid

Dat ze het familiebedrijf overneemt was overigens geen vanzelfsprekendheid. „Ik wilde het hotelwezen in. Na mijn studie ging ik hier, ter overbrugging, werken en toen bleek dit zó eigen.” Haar ouders trekken zich nu langzaam terug en hun dochter bouwt het in rustig tempo uit.

„Het is een stabiel bedrijf met een goede sfeer. Overal is een tekort aan chauffeurs. Daar hebben wij geen last van. We hebben een enthousiast team en onze klanten merken en waarderen dat.”

Paspoort

Naam: Marion Kootstra
Woonplaats: Dronten
Bedrijf: Márion Reizen
Website: www.marionreizen.nl

Is het handig als een bedrijf naar je is vernoemd?
„Niet altijd. Het is voor mensen aan de telefoon wel eens verwarrend. Ik wéét dat ik met Márion spreek, maar hoe heet u? Aan de andere kant maakt het mijn bedrijf ook heel persoonlijk.”

Is er iets dat niet veel mensen van je weten?
„Ik ben maatschappelijk betrokken. Ik ben evenementenhulpverlener, EHBO’er en bestuurslid van het Geert Popkema Jeugdfonds. Nederland kan niet zonder vrijwilligers en daar wil ik een rol in spelen. Bovendien leer ik er veel van. Het is goed voor mijn ontwikkeling.”

Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 22 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Tien inwoners dienen plan in voor potje van 30.000 euro: "Dronten mooier maken" 22 uur geleden
De aanleg van de bijenmuur in het Wisentbos.
Wisentbos werkt aan biodiversiteit: Gratis bloemenzaad en aanleg bijenmuur 23 uur geleden