Rabobank Meerpaalplein
Rabobank Meerpaalplein ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten zaait onrust met verhalen over sluiting kantoor Rabobank

Algemeen

DRONTEN - Stefan Lohuis van de Rabobank in Flevoland reageert als door een wesp gestoken, als hij hoort dat de gemeente Dronten berichten verspreidt over sluiting van het Rabobank-kantoor aan De Rede. „Ik zeg niet dat we ons kantoor in Dronten nooit gaan verplaatsen, maar van sluiting is geen sprake”, benadrukt de directeur Bedrijven.

De Rabobank wil in het centrum van Dronten een zogenaamde ‘pinbox’ plaatsen. In een besluit over die pinautomaat schrijven B en W over ‘de aanstaande sluiting van de Rabobank aan De Rede’.

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) zei vanmorgen in een toelichting: „De Rabobank is voornemens om hier weg te gaan, om te sluiten, net zoals wat je hebt gezien bij de ING en Abn-Amro.”

Meteen bellen

Stefan Lohuis zegt in een reactie dat deze informatie absoluut onjuist is: „We gaan meteen naar de gemeente bellen dat dit verkeerd is geformuleerd.”

Lohuis erkent wel dat het kantoor aan De Rede erg groot is voor bankzaken anno 2018: „Dus het kan best zijn dat we daar op den duur gaan inkrimpen of naar een andere ruimte in Dronten gaan. Daar is nog geen enkel besluit over genomen. Maar Dronten is voor ons heel belangrijk en daar willen wij absoluut aanwezig zijn met een kantoor. Dat is dus anders dan ING en Abn-Amro.”

ING in Dronten

Marcel Strating van de ING in Flevoland zegt in een reactie dat zijn bank nog wel degelijk aanwezig is in Dronten: „Wij hebben bij de Bruna een servicepunt, waar de mensen terecht kunnen voor àlle dagelijkse bankzaken. Bovendien hebben wij in het centrum van Dronten geldautomaten in zowel de Bruna als de Albert Heijn."

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden