Wethouder Irene Korting (VVD)
Wethouder Irene Korting (VVD) Ā©maartenheijenk.nl

Gemeenteraad ziet niets in blanco cheque die CDA aan Dorpsbelangen wil geven

Algemeen

DRONTEN - Het CDA kwam vorige maand met het plan om Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant extra subsidie te geven. B en W gingen uiteindelijk met de eer strijken door de subsidie te verdubbelen en ook STADronten erbij te betrekken. Een poging van het CDA om toch nog iets extraā€™s te doen voor de drie clubs, liep donderdag spaak.

Het CDA vond de verdubbeling van de subsidies belangrijk. De partij wees op de stijgende kosten voor evenementen, onder andere vanwege de inzet van beveiliging en EHBO. De christen-democraten gingen nog een stapje verder en wilden dat de gemeente geen extra voorwaarden aan die subsidie stelt.

Rompslomp

Een blanco cheque ging de rest van de gemeenteraad echter veel te ver. Wethouder Irene Korting (VVD) wees op de subsidieverordening, waarin staat dat er nu eenmaal verantwoording moet worden afgelegd bij subsidies boven de 5.000 euro.

ā€žLevert dat extra rompslomp op?ā€, wilde Siert Jan Lap (CDA) weten. ā€žDe procedure blijft hetzelfdeā€, antwoordde de wethouder. Het CDA koos daarop eieren voor haar geld en trok haar voorstel in.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 6 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 7 uur geleden