Lazise Hillebregt (D66)
Lazise Hillebregt (D66) ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten mag best wat meer geld uitgeven: „Waar willen we naartoe?”

Gemeente

DRONTEN - D66 deed donderdag een oproep aan de gemeenteraad. „Er is geen visie waar we echt naartoe willen met Dronten, terwijl onze rekening dat wel toelaat”, zei Lazise Hillebregt. Zij constateerde dat er veel geld op de bank staat. Dat hoeft niet meteen te worden uitgegeven, maar D66 wil wel een visie ‘hoe we omgaan met dit soort bedragen’.

Roelof Siepel (ChristenUnie) liet zich in soortgelijke bewoordingen uit: „De vermogenspositie en het weerstandsvermogen van de gemeente neemt flink toe. Het roept de vraag op hoe zich dat verhoudt tot de ambitie van de gemeente.” De ChristenUnie is geen voorstander van oppotten en denkt vooral aan investeringen in duurzaamheid en bereikbaarheid.

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) was het er helemaal met eens: „We moeten eens kijken hoe we het vermogen op een goede manier voor de gemeente aan kunnen wenden.”

Gasloos wonen

GroenLinks en PvdA deden het voorstel om alvast 5,4 miljoen opzij te leggen voor duurzaamheid en gasloos wonen. „Er is 10,4 miljoen over en hup… het gaat weer in de reserves”, klaagde Danieke van Baal (GroenLinks).

Het voorstel van de beide partijen ging alle andere fracties te ver, alhoewel ze op den duur best meer geld willen uitgeven aan duurzaamheid. Barry Hoogezand (VVD): „Ik heb de plannen alleen nog niet gezien en om er dan bij voorbaat heel veel geld voor te reserveren…”

„Eerst plannen, dan geld”, zei ook Roelof Siepel.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 4 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden