Afbeelding
Foto: Willemien de Vries.

Lichaam aangetroffen in de IJssel bij Kampen; vermoedelijk bewoner AZC Dronten

112

KAMPEN - De politie meldde donderdag rond 19.30 uur dat in de IJssel een lichaam is aangetroffen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de vermiste 19-jarige asielzoeker uit Dronten die rond 15.15 uur onder water raakte in de IJssel.

De jongen was met vrienden aan het zwemmen toen hij plotseling onder water verdween. De hulpdiensten werden gealarmeerd en er werd een massale zoektocht gestart. Vanaf het water werd vanuit boten gezocht, vanaf de kade vanuit een hoogwerker en vanuit de lucht zocht de politie vanuit een helikopter.

Op de kade stonden uit voorzorg ook ambulances en een traumahelikopter, maar toen de jongen na een uur nog niet gevonden was, zijn deze teruggekeerd. De politie bleef door zoeken, maar de hoop dat de jongen levend gevonden zou worden, was toen al opgegeven. De zoekactie werd omgezet van levensreddend naar berging. Een landelijk politieteam onderwaterzoekingen en een dregteam uit Urk zetten de zoektocht voort.

Om 19.30 uur gaf de politie aan dat een lichaam gevonden was. Onderzoek moet nog uitwijzen of het inderdaad om de sinds vanmiddag vermiste jongen gaat.

Afbeelding
Afbeelding