Geluidsoverlast bij Swifterbant van verkeer richting Ketelbrug

Algemeen

DRONTEN - Behalve een aantal meerkeuzevragen biedt de zomerenquête van DeDrontenaar.nl ook een open vraag: welke adviezen hebt u voor het gemeentebestuur? Hieronder een eerste bloemlezing.

  1. Pas op dat het winkelcentrum niet volledig naar de knoppen gaat... Stop met onzinnige idee om de markt te verplaatsen... Het plein heeft teveel geld gekost om het nu weer te slopen. Buiten dat kost het veel parkeerplaatsen en veel geld om elektra aan te leggen. Het zijn onze belastingcenten waar de door ons betaalde ambtenaren veel idiote ideeën lanceren... Er is al onnodig genoeg over de balk gesmeten.

  2. Houd oudere wijken, zoals de Fazantwijk, ook leefbaar en aantrekkelijk voor nieuwe jonge bewoners. Concentreer niet enkel op Dronten West. Momenteel slechte groenvoorziening en maar 1 matige speelplaats voor kinderen. Geen wonder dat alle jonge gezinnen richting West willen. Gevolg: vergrijzing in de wijk en lege scholen.

  3. Geluidsoverlast van de N711 langs Swifterbant. Vooral daar waar na de rotonde bij Weevers het gas weer vol opengetrokken wordt richting de Ketelbrug, de Beverweg (motoren), richting Lelystad en Dronten. Aanbeveling: snelheidsbeperking 50 km met verscherpt toezicht.

  4. De Zuid: van die zijde moet het centrum nog afgemaakt worden volgens het voorgestelde plan, heel goed plan. Gevaarlijke situatie nu. Algemeen belang gaat voor belang enkele bewoners.

  5. Wat wordt er gedaan om meer winkels in Swifterbant te krijgen? Huren naar beneden!! Industrieterrein saneren! MFC snel klaar. Denk aan Swifterbant niet alleen aan Dronten. De Lidl is niet goed voor de supermarkt in Swifterbant. Geen Lidl.

  6. Huurprijzen voor winkels lager, zodat er minder leegstand komt en aantrekkelijker wordt om een winkel in Dronten te openen.

  7. Het gemeentehuis is er voor de burgers, en de burgers zijn er niet voor het gemeentehuis!

  8. Laat Dronten Dronten zijn, dus weer groene hart van Nederland en niet betonen hart!

Zomerenquête

.