Weekmarkt op De Schans.
Weekmarkt op De Schans. maartenheijenk.nl

Raad beslist in september; wat vindt u de beste locatie voor de weekmarkt?

Algemeen

DRONTEN – De weekmarkt in Dronten wordt tot en met de Meerpaaldagen gedurende 9 weken op het parkeerterrein aan De Schans gehouden. Volgens de gemeente is dat vanwege alle activiteiten in de zomermaanden op het Meerpaalplein. Het zou niets te maken hebben met de voorgenomen verhuizing van de markt. In onze zomerenquête vragen wij uw mening over die verplaatsing.

Vorige maand maakten B en W het voornemen bekend om de weekmarkt definitief te verplaatsen naar het parkeerterrein. De marktkooplieden hadden erom gevraagd, het zou daar gezelliger zijn en uit een enquête uit 2012 was gebleken dat ook de inwoners De Schans meer zien zitten dan het Meerpaalplein.

Reuring op Meerpaalplein

Het voornemen riep veel vragen op, onder andere bij DOES, de stichting van centrumondernemers. Het Meerpaalplein was toch juist voor bijna een half miljoen euro opgeknapt om meer reuring te krijgen? Andere tegenargumenten: de ondernemers op het plein missen straks de spin-off, het gaat ten koste van parkeerplaatsen, de verplaatsing kost meer dan een ton.

Een andere vraag: waarom verwijst de gemeente naar een enquête uit 2012? Een raadpleging van deze krant uit 2015 wees juist het tegenovergestelde uit. Waarom is de verhuizing van de markt niet meegenomen in de wetenschappelijke enquête die de basis vormde voor de renovatie van het Meerpaalplein?

Burgemeester vs DOES

Los van de inhoudelijke kant van de zaak, speelt er ook nog een meningsverschil tussen burgemeester Aat de Jonge en de stichting DOES. De burgemeester zegt dat het onderwerp twee keer besproken is in aanwezigheid van het stichtingsbestuur en dat hij hun commentaar niet gehoord heeft.

Voorzitter Richard Onderberg van DOES zegt dat hij tijdens die bijeenkomsten zijn bedenkingen wel degelijk op tafel heeft gelegd.

Zomerenquête

In september neemt de gemeenteraad een beslissing over de locatie van de weekmarkt. Ondertussen vragen wij uw mening in onze zomerenquête. Waar moet volgens u de weekmarkt gehouden worden? Op het Meerpaalplein of op het parkeerterrein aan De Schans?

Weekmarkt

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden