Het gebied voor de nieuwe natuur.
Het gebied voor de nieuwe natuur. Provincie Flevoland

Overheid steekt miljoenen in ‘nieuwe natuur’ in strook langs randmeren

Algemeen

BIDDINGHUIZEN – De provincie Flevoland steekt maximaal 6,5 miljoen euro in de realisatie van ‘nieuwe natuur’ in de strook langs de randmeren in de gemeente Dronten. Provincie, gemeente en Staatsbosbeheer ondertekenen na de zomer een overeenkomst.

,,De projectuitvoering blijkt haalbaar en betaalbaar en er is draagvlak in de omgeving”, schrijven de drie overheidsinstanties. Zij verplichten zich om circa 70 hectare natuur te realiseren en gedurende minimaal 10 jaar te beheren.

Langdurig proces

De ondertekening vormt de afsluiting van een langdurig proces. Vijf jaar geleden diende de gemeente een voorstel in bij de provincie. ,,Het doel is om door de realisatie van nieuwe natuur ook mogelijkheden voor recreatieve ontwikkelingen te creëren en tegelijk de agrarische structuur in het gebied te verbeteren”, zo luidt het plan, dat voorziet in nieuwe wandel-, fiets- en ruiterpaden.

Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) is vooral blij met de samenwerking met ondernemers in het gebied. Volgens de drie initiatiefnemers is er bij het maken van de plannen goed geluisterd naar de wensen van gebiedseigenaren.

Nieuwe natuur