Gemeentewerf de hele zaterdag openen.
Gemeentewerf de hele zaterdag openen. ©maartenheijenk.nl

Reacties van lezers 17 | De Gilden, fietsenstalling, weekmarkt, gemeentewerf, Open Hof

Algemeen

DRONTEN - Ook vandaag publiceren wij weer een aantal suggesties van lezers voor het gemeentebestuur, zoals die zijn binnengekomen via de zomerenquête van DeDrontenaar.nl. Tot halverwege deze maand kunt u de enquête nog invullen.

Suggesties van lezers:

  1. De gemeente zou meer planmatig invulling moeten geven aan nieuw in te richten gebieden in Dronten. De Gilden is daar een mooi voorbeeld van. Er is nog geen compleet indelingsplan van het in te richten gebied rond de Albert Heijn. Er zijn daar veel en grote verkeersstromen los van alle andere activiteiten die daar plaatsvinden. De gemeente benadert nu het te bebouwen gebied in elementen, gedreven door geld. Er blijft geen groenstrook meer over. Met het bebouwen van de groenstrook tegenover De Munten (waterwoningen) aan de kant van De Gilden aan het water maakt de gemeente veel inwoners zeer ontevreden. Om nog maar te zwijgen over de harde feiten als verkeer en andere activiteiten waar niet over is nagedacht. De kranten staan er vol mee! Misschien moet er eerst eens een compleet inrichtingsplan worden gemaakt waar al deze items in mee zijn genomen. En dit met de betrokken bewoners bespreken zonder dat er belanghebbenden zijn. Vooral de gemeente zou hier haar verantwoordelijkheid moeten nemen.

  2. Niet alleen digitaal bereikbaar zijn maar ook van mens tot mens zonder digitale afspraak. Dus makkelijk toegankelijk voor iedereen.

  3. Weekmarkt zou ook gezellig staan te midden van het winkelcentrum rondom de fontein of het voormalige ING kantoor. Zo groot is de markt niet. Zou ook leuk zijn als er meer kledingstalletjes zouden komen.

  4. Een bewaakte fietsenstalling zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook werkgelegenheid.Ook een kiosk zou niet verkeerd staat, aangezien de aansluitingen van het OV niet altijd goed verlopen, kun je in ieder geval een kop koffie halen of toch nog even een ontbijtje. Ik heb van de NS begrepen dat ze hier best over in gesprek willen (ik zou dit namelijk graag starten).

  5. De gemeentewerf moet op zaterdag de hele dag open zijn

  6. Er mag wel eens meer gaan bruisen, het is gewoon dood en doodstil altijd. Meer activiteiten, alle zondagen open, meer winkels en betaalbare huren daarvoor. Meerpaalplein is ondanks het opknappen nog zo saai en dood als een pier. Het is hier duur en ongezellig. ik vind het helemaal niet gek dat iedereen hier wegtrekt om uit te gaan in het weekeind.

  7. Kappen met die wegomlegging bij de Open Hof. Het dient geen doel. Verlaag verder eens de huurprijzen van de winkelpanden. Daarmee pak je de leegstand aan. Sommige bedrijvigheid kan prima rondom het centrum, zodat het daar ook wat levendiger wordt. Niet alles wegstoppen op het industrieterrein.

  8. Meer toezicht van politie in het centrum.

Reacties van lezers

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden