Reacties van lezers 19 | Koningsdag, Lidl, restafval, Swifterbant, weekmarkt, 't Dok

Algemeen

DRONTEN - Er blijven nog dagelijks suggesties voor het gemeentebestuur binnenkomen via de zomerenquête van DeDrontenaar.nl. In het onderstaande overzicht wordt weer een veelheid van onderwerpen aangekaart.

Suggesties van lezers

  1. WMO soepeler maken als het gaat om invalide of met een beperking. Niet te snel met de Raad van de Kinderbescherming gooien; pas het echt hoog nodig is.

  2. Koningsdag (zie video) is elk jaar hetzelfde, begint te vervelen. Laat op het Meerpaalplein wat meer bandjes spelen voor een klein bedragje.

  3. Verplaatsen van ’t Dok kost veel. De lege plek zal worden opgevuld met woningen. Nieuwe woningen rondom het station maken het daar leefbaar en er ontstaat ook een vorm van sociale controle. Alleen maar grote gebouwen zoals scholen, winkels en een sporthal maakt daar de omgeving, zeker 's avonds, leger, stiller en doodser. Dan beter meer woningen en kleine horeca. Dat kan ook het aantal fietsdiefstallen rondom het station helpen verminderen. Nieuwbouw blijkt later vaak tot exploitatietekorten te leiden. Wel moet goed gekeken worden naar de huidige kosten en of het in stand houden op de huidige locatie financieel haalbaar is. Misschien dat het financieel aantrekkelijker is om te verplaatsen maar dan niet naar de ruimte rondom het station.

  4. Meer MBO. En er moet meer te doen zijn voor de leeftijd 12 tot 19 jaar voor de zondagen en vakanties en dan gratis omdat niet elke puber geld heeft.

  5. Bij de vraag: waar een nieuwe Lidl moet komen, wordt niet de keus gezet dat deze helemaal niet hoeft te komen. Waarom moet er nog een Lidl komen? Hebben we niet genoeg supermarkten en drogisten? Wat mij betreft dus niet. Biddinghuizen heeft er al een en voor een groot deel van Dronten is dat net zo ver als naar West rijden. En de inwoners van Swifterbant gaan naar de Aldi en hopelijk gaan ze dan ook nog winkelen in het centrum van Dronten. Dan hou je misschien nog iets publiek over.

  6. Meer aandacht (geld) naar Swifterbant. De aankleding van het groen en onderhoud daarvan is beneden peil. Zorg voor een haven met uitstraling en toeristische activiteiten aan het Ketelmeer met als doel meer bezoekers aan het dorp, meer omzet voor de ondernemers en meer leven in het dorp. Help het dorp wakker te worden, stimuleer ondernemerschap en toerisme.

  7. De markt mag wel wat groter. Waarom moet de markt op een parkeerterrein? Waar is het Meerpaalplein dan voor? Voor de Meerpaaldagen, kofferbakmarkt, kermis en zo af en toe nog een paar dingen?

  8. Extra betalen voor meer restafval leidt vaak tot het naast de container plaatsen van afval. De kans op zwerfvuil neemt dan toe. Handhaving is erg moeilijk. Heel veel restafval aanbieden wordt blijkbaar gemonitord door middel van de pasjes, wat twee vragen oproept. Hoe staat deze registratie tegenover de AVG? En als je dat al zo monitort kun je ook gericht onderzoek doen naar de aanbieder en die aanspreken. Meer bewustheid ten aanzien van het scheiden van de afvalstroom kan ook tot een vermindering van restafval leiden.

Reacties van lezers