Afbeelding
eigen foto

Dorien Luteijn uit Swifterbant wordt op ‘vreemd’ paard achtste bij EK voltige in Hongarije

Sport

KAPOSVAR (Hongarije) - Dorien Luteijn is dit weekeinde tijdens het Europees kampioenschap voltige in Kaposvar met het Nederlands juniorenteam op de achtste plaats geëindigd. Het team met de 15-jarige inwoonster van Swifterbant had die klassering vooral te danken aan een goede laatste dag.

Dorien Luteijn werd in 2016 Nederlands kampioen in de klasse L en vorig jaar in de klasse M. Het Nederlands team waarvoor ze uitkomt, is samengesteld uit atleten uit het hele land. Zij trainen bij hun thuisvereniging, in Dorien’s geval zijn dat de Flevoruiters, en daarnaast gezamenlijk op het paard Joliet van Matty Irausquin onder leiding van trainer Roos Hanemaaijer Slottje.

Paard geblesseerd

Het nationale team had de pech dat Joliet twee weken voor vertrek geblesseerd raakte, waardoor zij niet mee kon naar Hongarije. Gelukkig voor het team kon een Hongaars paard geregeld worden, wat startgerechtigd was voor het EK. Daardoor kon er toch afgereisd worden naar Kaposvar.

Nadeel was wel, dat er dus gewerkt moest worden met een onbekend paard. Pas twee dagen voor de start maakten de voltigeurs kennis met het Hongaarse paard Zakarias. Tijdens de verplichte oefeningen op donderdag was te zien dat de voltigeurs moesten wennen aan het paard. Daardoor vielen de laatste oefeningen buiten de tijd en moest het team genoegen nemen met een achtste plaats in de tussenstand.

Onwennig

Ook bij de kür op zaterdag was de onwennigheid te zien. Alhoewel het niet slecht ging, werd duidelijk dat foutjes op dit niveau worden afgestraft. Daardoor zakte het team naar de tiende plaats.

Pas op zondag zette het team alle twijfels van zich af tijdens de kür. Iedereen liet zien wat-ie waard was en dat leverde een score van 6.961 op. Daardoor steeg Nederland twee plaatsen en werd achtste in het eindklassement.

Nederlands team

  • Geertje van der Meer
  • Dorien Luteijn
  • Naomi Ruitenbeek
  • Quinn Wonneberg
  • Lut Oltmans
  • Anouk Bangamu Arachchige
  • Emma Veggelers
  • Roos Hanemaaijer Slottje (trainer)
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden