Lelystad Airport
Lelystad Airport ©maartenheijenk.nl

Reacties van lezers 31 | NS-station Swifterbant, stranden aan Veluwemeer en Vliegveld Lelystad

Algemeen

DRONTEN - Tal van lezers hebben suggesties voor het gemeentebestuur, zo blijkt uit de zomerenquête van DeDrontenaar.nl. Hieronder weer een aantal ideeën, zoals een NS-station in Swifterbant, pinnen bij de stranden en bedenkingen over vliegveld Lelystad.

Suggesties van lezers:

  • Een NS-station ter hoogte van Swifterbant waar de stoptrein Dronten - Lelystad stopt hoeft niet veel te kosten, maar zou voor 6000 inwoners een super oplossing zijn waarmee je met het OV ook buiten kantoortijden naar Zwolle of Amsterdam kan. Nu heeft Swifterbant de lasten (geluid, en minder bussen) van de treinbaan, maar geen lusten.

  • Ik zou graag snelheidsbeperkende maatregelen zien in de woonwijken van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen.

  • Behoud de stranden aan het Veluwemeer. Zorg voor goede parkeerpalen waarbij mensen digitaal kunnen betalen. Niemand heeft meer contant geld. Dan zullen er veel meer opbrengsten zijn zodat de stranden goed onderhouden kunnen worden.

  • Praat met de inwoners, incognito.

  • Zwembaden moeten open blijven in Biddinghuizen en Swifterbant. Trek wat meer schoolverlaters aan om te helpen. Mijn dochter heeft er gesolliciteerd en nooit wat gehoord.

  • De gemeente Dronten moet ook aan de dorpen denken niet alleen aan Dronten. Alles gaat naar Dronten. Daar kan alles bijvoorbeeld sporthal en zwembad. Dorpen hebben niks en Dronten krijgt alles nieuw

  • Goede groenvoorziening, permacultuur, plukgroen, bomen planten die daar ook kunnen blijven staan in plaats van telkens kappen en nieuw planten. Meer bloemstroken voor bijen en andere insecten. Vooral ook langetermijndenken. De toekomst is aan onze kinderen en kleinkinderen. Mensen voorrang geven in plaats van economie. Maak Dronten groen en gezond!

  • Primaire taak van het gemeentebestuur is het creëren van een fijne gezonde leefomgeving voor de inwoners en het uitvoeren van de algemene taken. Hierin is het gemeentebestuur jammerlijk mislukt de laatste jaren. Iedereen heeft zitten slapen bij uitbreiding van vliegveld Lelystad, geloven mooie praatjes van de Schiphol BV over fijnstof, stank en geluidsoverlast, accepteren vage geluidsnormen, gunstige economische voorspellingen etcetera en verkwanselen datgene wat zoveel huidige inwoners vanuit de Randstad naar Dronten heeft gehaald: rust, ruimte en schone lucht. Ook het windmolenbeleid is schrikbarend. Schone energie prima, maar die lelijke windmolens bepalen nu de horizon naar alle kanten, daar waar de NOP bijvoorbeeld veel minder windmolens toestaat.

Reacties van lezers

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden