Parkeerplaats bij winkelcentrum Suydersee.
Parkeerplaats bij winkelcentrum Suydersee. ©maartenheijenk.nl

Reacties van lezers 34 | Bankjes in de schaduw, stadsstrand in Wisentbos, parkeerplaatsen

Algemeen

DRONTEN - Creëer een stadsstrand aan de Wisentplas, bredere parkeerplaatsen aan De Schans, ondergrondse containers, groenonderhoud, bankjes in de schaduw. Het zijn enkele van de onderwerpen die door de lezers van DeDrontenaar.nl zijn aangekaart in onze zomerenquête.

Suggesties van lezers:

  1. Het creëren van een ‘stadsstrand’ door ontwikkeling van bijvoorbeeld de oevers van de Wisentplas inclusief eventuele horeca.

  2. De ruimte op de parkeerplaatsen aan De Schans zijn heel smal. Wanneer je kinderen in een zitje moet doen lukt dat bijna niet zonder een andere auto te raken. Verbreed de vakken of maak speciale plekken voor auto’s met kinderen.

  3. Huur van de winkelpanden is echt veel te hoog. Daardoor moeten de spullen ook weer duur verkocht worden en komen er minder mensen winkelen.

  4. Dronten zal nooit een stad worden, heeft geen stadsrechten. Zolang de allure is dat ze nu al een stad zijn en alles alleen maar richting Dronten gaat zal het geen leuke stad worden. Want die hoort ook goed voor de naastliggende dorpen te zorgen.

  5. Ondergrondse containers worden ook gebruikt door bedrijfjes om hun (gedeeltelijke) afval te lozen.

  6. Het openbaar groen buiten het centrum beter onderhouden, loopt zichtbaar achteruit. Soms zie je ze schoffelen in de perken in het centrum, terwijl er bijna geen onkruid staat. Stuur ze dan maar eens naar de gebieden buiten het directe centrum. Daar staat genoeg onkruid, wat vanuit het gemeentegroen ook steeds meer uitzaait naar de particuliere tuinen.

  7. Tijdens deze hete zomer ga ik graag het bos in voor verkoeling. Alleen waar kun je dan in de schaduw zitten op een bank ? De meeste banken staan in de zon.

  8. Verkeersstromen technisch zo regelen dat verkeersdeelnemers duidelijk onderscheid zien tussen voetpaden en fietspaden. Niet alleen zien maar ze dan ook gaan gebruiken vanwege de logica van de inrichting.

Reacties van lezers

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden