Afbeelding
Agrotechniek Holland

Innovatieprijs voor landbouwsector uitgereikt tijdens Agrotechniek in Biddinghuizen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Er zijn tien genomineerden aangewezen voor de bronzen sikkel, de innovatieprijs voor de agrarische sector. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 12 september tijdens de eerste dag van de landbouwbeurs Agrotechniek Holland in Biddinghuizen.

Genomineerden

  1. Agrifac Machinery BV – AiCPlus: Dit camerasysteem met kunstmatige intelligentie is de techniek van de toekomst die zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van beschermingsmiddelen.
  2. Agrometius – taakkaart.nl: Een portal waar telers gratis en eenvoudig een taakkaart per perceel kunnen maken voor variabele dosering, een laagdrempelige stap naar precisielandbouw voor iedereen.
  3. AppsforAgri – Spuitplanner: Berekent aan de hand van middeleigenschappen en lokale, actuele weerdata per perceel het beste spuitmoment voor de komende 48 uur.
  4. Case IH – S-Brake: Omdat de aanhanger remt zonder rempedaal maar op de bak en door gas terug te nemen, zorgt dit voor verbetering van de verkeersveiligheid en voor extra stabiliteit.
  5. Evers Agro – Evers Ruggenteeltwoeler: De combinatie van diepe, niet kerende grondbewerking bij het maken van ruggen zorgt voor dieper en beter wortelen van gewassen en minder uitspoeling van nutriënten naar het grondwater, dus speelt in op het steeds grilliger wordende klimaat.
  6. Homburg Holland – WaterXTRTM: Dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.
  7. Maschinenfabrik Bernard Krone GMBH 7 Co KG – Big X 80 serie: Deze nieuwe cabine lift tilt op eenvoudige wijze de cabine van de hakselaar 70 cm omhoog voor een beter overzicht, hoger werkgemak door minder geluid in de cabine en hogere veiligheid.
  8. Michelin Nederland NV – EvoBib: Eerste multifunctionele band die de mogelijkheden van luchtdruk-wisselsysteem optimaal benut voor transport op de weg en in het veld.
  9. Perfect – Van Wamel - 3D-Flexbok: Aanbouwbok voor de fronthef die het werken in combinatie met een grote ploeg optimaliseert en het onderwerken van groenbemester efficiënter maakt, zowel in als uit de voor.
  10. REMA Environmental Machinery BV – REMA EnviMaxX - E 475: Elelektrificatie van looftrekker maakt dat de machine nauwkeuriger te besturen is, zorgt voor veiligere aandrijving en lagere kans op milieuschade.

Vakjury

  • Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek)
  • Toon van der Stok (CUMELA/Grondig)
  • Hessel Doornbos (Agrio/trekkerweb.nl)
  • Frits Huiden (Reed Business/Trekker en Boerderij)
  • Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst)