Afbeelding

Sloop daken ‘asbestloodsen’ aan Industrieweg in Swifterbant is eindelijk begonnen

Swifterbant

SWIFTERBANT - Aan de Industrieweg op het bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant is de sloop van de daken van de veelbesproken ‘asbestloodsen’ eindelijk begonnen. Mannen in blauwe pakken zijn er druk in de weer.

Het gemeentebestuur ging er van uit dat de asbestsanering vóór de bouwvak zou zijn afgerond. Door de warmte is de renovatie echter uitgesteld.

Recycling kledinghangers

Van de drie loodsen is er geruime tijd geleden eentje afgebroken. Het was de bedoeling om ook de andere twee loodsen te slopen, maar die plannen zijn veranderd. De eigenaar heeft besloten een asbestsanering te laten uitvoeren en de loodsen vervolgens te renoveren. Aangekondigd is dat er een bedrijf in de recycling en verwerking van plastic kledinghangers komt.

Raadsleden van de SP hebben in het verleden regelmatig hun zorgen geuit over de gezondheidsrisico’s rond de drie loodsen, waarvan er één is afgebroken. Dit voorjaar begon ook de PvdA zich zorgen te maken. In de gemeenteraad werd uitgebreid gediscussieerd over de situatie rond de loodsen.

Asbestloodsen

Afbeelding
Afbeelding
 In augustus werden de asbestdaken gesloopt.
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden