Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Suggesties van lezers 42 | „Inwoners Biddinghuizen en Swifterbant niet zeuren"

Algemeen

DRONTEN - Inwoners van Swifterbant en - in mindere mate - Biddinghuizen hebben via de zomerenquête van DeDrontenaar.nl veelvuldig geklaagd over een (vermeend?) gebrek aan aandacht van het gemeentebestuur. Vandaag ook een ander geluid: ,,In heel veel dorpen van zesduizend inwoners zijn de voorzieningen veel minder dan hier in Dronten."

Suggesties van lezers

  1. Inwoners van Biddinghuizen en Swifterbant moeten niet zo zeuren. In heel veel dorpen van zesduizend inwoners zijn de voorzieningen veel minder dan hier in Dronten en nog altijd lopen ze maar te klagen en te mekkeren.

  2. Zorg dat de voorzieningen in de dorpen er blijven. Zorg dat het aantrekkelijk blijft om in de dorpen Swifterbant en Biddinghuizen te wonen.

  3. Meer verkeersdrempels en stoepen aan de Zaan. Plus speeltoestellen op het grote veld. En een hondenspeelveld met prullenbakken.

  4. Meteen honden- en kattenbelasting invoeren. Progressief opbouwen, hoe meer huisdieren, des te hogere belasting. Uitzondering voor honden en katten die niet buiten het eigen erf komen.

  5. Fiets probleem in Dronten-west bij de tunnel en bij de scholen: levensgevaarlijke punt!

  6. Goede voorzieningen voor de kinderen in Swifterbant. Denk aan zwembad, goede sporthal, maar ook zeer zeker een uitbreiding van de skatebaan op De Greente. Deze word veel gebruikt en kan een grote opknaptbeurt gebruiken. In mijn jeugd hadden we een grote halfpipe staan en kwamen er mensen van buitenaf (Lelystad, Dronten, Emmeloord) naar ons dorp. Nu vluchten de skaters om het elders te zoeken. Enorm jammer aangezien dit een groep kinderen zijn die wel graag buiten zijn.

  7. Meer afgebakende speelplekken voor peuters en kleuters. Zoals in Frankrijk.

  8. Er is nog te weinig verzet tegen Lelystad Airport.

Reacties van lezers