Afbeelding

Veertig locaties tijdens Monumentendag geopend met als thema ‘In Europa’

Partnerbijdrages

KAMPEN - Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 september. Het landelijke thema is ‘In Europa’. In de gemeente Kampen zijn veertig locaties geopend in de stad, de dorpen en het buitengebied.

Met dank aan de inzet van veel vrijwilligers is er tijdens Open Monumentendag weer van alles te doen en te beleven voor jong en oud. Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in de folder en op de website van Open Monumentendag Kampen. De locaties zijn te herkennen aan de vlag of de poster van Open Monumentendag.

Het thema ‘In Europa’ wordt in Kampen zichtbaar door de natuurstenen die uit verschillende plekken in Europa zijn vervoerd. Zandsteen uit Bentheim, tufsteen uit de Eifel en zelfs Öland kalksteen uit Scandinavië. De natuurstenen vormen de basis voor veel monumenten die bovendien nog zichtbaar zijn. De bezoeker wordt uitgedaagd met de wandeling: ‘Hoe goed kent u Kampen?’. Wandelen door Kampen en ontdekken welke panden zijn opgebouwd uit welk type steen of op zoek gaan naar bijzondere details en steenhouwersmerken. De Broederpoort is als fotostudio ingericht. Een professionele fotograaf zet de bezoeker die zich verkleedt in historische kleding op de foto. Bezoekers kunnen meerijden in het Open Monumentendag treintje door de binnenstad of gratis varen tussen Zalk en ’s-Heerenbroek met de Zalkerveer. Speciaal voor Open Monumentendag is een brochure ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten en activiteiten vermeld die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. De brochure is ook verkrijgbaar bij het stadhuis en de twee Tourist Info punten. Kinderen kunnen tijdens Monumentendag bijvoorbeeld op zoek naar steenhouwersmerken in de Bovenkerk en Buitenkerk, of zelf een collage maken van een fantasieland in de bibliotheek. Gelijktijdig met Open Monumentendag wordt vanaf 13.00 uur in het stadspark Hope & Grapes gehouden. Tegen betaling kan men bijzondere biertjes en wijn proeven.

Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 1 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 2 uur geleden