Swift '64 trakteert Kampen op een dikke nederlaag: "Over drie weken telt het pas"

Sport

SWIFTERBANT - Swift '64 had zaterdag niet beter kunnen beginnen aan het bekertoernooi. De ploeg van trainer Arjan ten Hove was met liefst 5-0 te sterk voor vierdeklasser Kampen. Inderdaad, de oude club van de oefenmeester.

Bijzondere kruisverbanden in Swifterbant, met dus onder andere Ten Hove tegen zijn oude ploeg. Zijn vervanger, Meloudi Zaki, is dan weer iemand met een verleden bij Swift '64. Zaki zal echter niet met veel genoegen terugkijken op het weerzien, want zijn team werd afgetroefd. In eerste instantie door Tom Roskam, die nog voor de rust een loepzuivere hattrick liet noteren. "Dat is leuk voor de statistieken, maar over drie weken telt het pas", zegt hij.

Binnen 45 minuten had Swift de buit dus al binnen, maar ook na rust volgden er nog twee goals. Bas van Spronsen was goed voor de 4-0, terwijl een eigen doelpunt het slotakkoord vormde. Zodoende won Swift de ontmoeting met 5-0 en staat het bovenaan in de poule. Batavia '90 won ook, maar een 4-2 zege op EFC '58 was niet voldoende voor de koppositie.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden