Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Asbest aangetroffen in gemeentehuis Dronten: „Gedoe om niets”

Gemeente

DRONTEN - GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast reageert sceptisch op de berichtgeving van de gemeente Dronten dat er asbest is aangetroffen in het gemeentehuis. „Joh!? In een gebouw dat is opgeleverd in 1982 en nooit (grondig) gerenoveerd?! Dat méén je niet”, schrijft hij op Facebook.

De gemeente berichtte gisteren op haar website dat er op meerdere plekken in het gemeentehuis asbest is aangetroffen. „Ik zou me pas zorgen maken als er géén asbest was gevonden”, aldus Vermast, „Gedoe om niets en kan met de komende renovatie mooi opgeruimd worden. Over tot de orde van de dag!”

Renovatie gemeentehuis

De asbest werd aangetroffen toen er voor de renovatie van het gemeentehuis een inventarisatie werd gemaakt door een ingenieursbureau. Na een eerste bericht gisteren schrijft de gemeente vandaag dat er nergens in de openbare ruimtes hoeveelheden asbestvezels zijn aangetroffen die boven de norm zijn: „Hieruit concluderen we dat de asbestverontreiniging zich hier beperkt tot de afgesloten schachten.”

In de technische ruimte is een hoeveelheid asbestvezels boven de norm aangetroffen. „Deze verontreiniging wordt meegenomen met de toch al geplande asbestsanering in deze ruimte”, aldus de gemeente.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden