Frank Damman was goed voor twee doelpunten
Frank Damman was goed voor twee doelpunten © Ringfoto Doornbos

Asv Dronten in zetel na ruime winstpartij bij DOS Kampen

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag het bekerduel met DOS Kampen winnend afgesloten. Een aardige tweede helft was voldoende om met een 2-5 zege van het veld te stappen.

Het eerste half uur was niet goed en dat resulteerde via een strafschop in een 1-0 achterstand. Voor rust werkte Frank Damman op fraaie wijze de gelijkmaker binnen, waarna Dronten in de tweede helft beter voor de dag kwam. Al snel maakte Willem Jelle Bos de 1-2 en nog voor het uur volleerde Jodi de Boer op schitterende wijze de 1-3 binnen.

DOS kwam via wederom een strafschop nog wel terug tot 2-3, maar in de slotfase zorgden Lucky Akot en opnieuw Damman voor een 2-5 zege. "De tweede helft was oké, maar de eerste dertig minuten vond ik ons uitermate matig. Het klinkt als een makkelijke overwinning, maar in de eerste helft was dat niet zo", concludeerde trainer Pim Kaagman.

Blessures

Door de overwinning in Kampen lijkt asv Dronten zich op te mogen maken voor de volgende ronde. "Als Lelystad wint van De Zouaven, dan kan het nog misgaan, maar het ziet er goed uit. Harstikke mooi", zegt Kaagman, die nog wel baalde van het uitvallen van Brian Harpe (spierblessure) en Willem Bleeker (enkel). "Dat is zonde. Rik Breemhaar hebben we ook nog gewisseld, maar eens zien wat dat is."