ASVD Korfbal
ASVD Korfbal Liesbeth Steller Fotografie

Winst ASVD Korfbal op Wit Blauw is mooie meevaller: „Genoten van het team”

DRONTEN - In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd boekte ASVD Korfbal een 24-23 overwinning op Wit Blauw uit Kampen. Dat was een meevaller, want Wit Blauw heeft een sterk en ervaren team waarmee ASVD het altijd zwaar heeft.

Nieuweling Lejon Bruinekreeft luisterde zijn debuut niet alleen op met vijf doelpunten maar liet ook zien het spelletje goed te kunnen lezen. Naast de ex-speler van Spirit is Kim Zwiers aan de selectie toegevoegd. Haar snelheid creëert meer ruimte voor de vakgenoten.

Cadeautje

De wedstrijd begon met een ‘cadeautje’ van Wit Blauw. Diverse ASVD’ers mochten in alle rust aanleggen om te schieten. Van die rust werd gretig gebruik gemaakt want de een na de andere bal ging erin.

Na een 7-1 tussenstand vond Wit Blauw het wel genoeg. Er ging een tandje bij en gedurende de rest van de eerste helft kwamen de Kampenaren wat dichterbij om uiteindelijk de kleedkamers op te zoeken bij een 12-10 ruststand, nog wel in het voordeel van de thuisploeg.

Steekspelletjes

De tweede helft kende een spannend scoreverloop en kende tactische steekspelletjes van de beide coaches. Er werd naar hartenlust gewisseld om directe tegenstanders te ontlopen. Ondertussen was Wit Blauw wel doorgegaan met scoren en kwam erop eens een 14-16 stand op het scorebord.

Wilbert Leendertse had echter nog een troef in handen: Petra Leijten. De drive om te scoren is bij deze routinier ongekend en zo kwam ASVD in de loop van de tweede helft weer op voorsprong.

Zaalsfeertje

Met nog enkele minuten te gaan dachten de luidruchtige Drontense supporters die voor een zaalsfeertje zorgden dat het met 23-20 wel gedaan was. Maar Wit Blauw toonde opnieuw haar kwaliteiten en kwam toch weer terug tot 23-22. Een vrije bal van de vandaag weer trefzekere Rodee Voortman bracht opluchting en uiteindelijk de zwaarbevochten overwinning.

Hoofdtrainer Wilbert Leendertse was natuurlijk tevreden: „Eén wedstrijd zegt niet alles, maar ik heb genoten van het team. Men toonde veerkracht, werklust en men was bereid naar elkaars aanwijzingen te luisteren en waar het kon op te volgen. In feite vond ik dat nog het mooiste”.