Afbeelding
Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool viert jubileum met inwoners van Dronten

woensdag 12 september 2018 0:00

Zaterdag 22 september nodigt Aeres Hogeschool de inwoners van gemeente Dronten uit voor een gezellig en leerzaam open huis. Voor jong en oud zijn er uiteenlopende activiteiten die te maken hebben met de opleidingen en het onderzoeksprogramma van de hogeschool. Het open huis is de afsluiting van het jubileumjaar ‘60 jaar Aeres Hogeschool.’

In Dronten is Aeres Hogeschool vooral bekend vanwege ‘het grote glazen gebouw’ tegenover het Wisentbos. Jaarlijks melden zich tussen de 600 en 700 jongeren aan om er een groene HBO studie te volgen. “De laatste jaren zien we een forse toename van het aantal studenten. Blijkbaar bieden we iets dat hen aanspreekt”, aldus directeur Rieke de Vlieger.

Aeres Farms aan de Wisentweg

Naast het niveau van de opleidingen wijst De Vlieger ook op de toegevoegde waarde van Aeres Farms aan de Wisentweg. Daar staan prachtige akkerbouw- en veehouderijbedrijven waar de studenten tijdens hun opleiding praktijkervaring opdoen. “De school is precies 50 jaar geleden vanuit Ede naar Dronten verplaatst. De oorspronkelijke gedachte om leren, wonen en werken aan elkaar te koppelen, vind je nog steeds terug in de huidige opzet van onze opleidingen”, aldus De Vlieger.

Open huis voor jong en oud

Ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de hogeschool, organiseert Aeres op zaterdag 22 september van 11.00 tot 15.00 uur een open huis voor de inwoners van gemeente Dronten. “Dronten en Aeres zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch weten maar weinig mensen wat er allemaal binnen onze hogeschool gebeurt. Dat laten we aan de hand van een verrassend en laagdrempelig programma zien”, aldus De Vlieger. Naast een demonstratie hulphonden en informatieve workshops als ‘van aardappel tot patat’ en ‘van tomaat tot ketchup’, kunnen de bezoekers ook meepraten over de toekomst van de landbouw. Voor de kleintjes is er een springkussen en staat er een echte Ranja koe. Bovendien kunnen ze meedoen aan een kleurplatenwedstrijd

Rondleidingen en proeverijen

Tijdens de rondleidingen komen onder meer de studentenhuisvesting op de campus en het vermaak in de eigen schoolbar ’t Lab aan de orde. In het laboratorium kunnen de bezoekers proefjes bekijken én zelf doen. Internationale studenten maken kleine gerechtjes om de smaak van hun land te laten proeven terwijl er ook een uitgebreide zuivelproeverij is. En uiteraard kunnen de bezoekers op de boerderijen kennis maken met de koeien, varkens, paarden en kippen en krijgen ze een indruk op welke wijze Aeres Hogeschool een bijdrage levert aan een innovatieve landbouw.