Alice Naber.
Alice Naber. screenshot facebooksite Ruiters in Oranje

Programma voor Alice Naber bij wereldruiterspelen onzeker door orkaan Florence

Sport

TRYON (North Carolina - USA) - Er wordt vanwege orkaan Florence vanmiddag hevige regenval voorspeld in Tryon, waar Alice Naber uit Biddinghuizen momenteel meedoet aan de wereldruiterspelen. Het programma voor de cross van vanmiddag is ingekort en het is nog afwachten of er morgen gesprongen kan worden.

De eventing bestaat uit drie onderdelen: dressuur, cross en springen. Alice Naber en haar paard Harry Belafonte staan na de dressuur op de tegenvallende 38ste plaats.

Het Nederlands team staat na de dressuur achtste. Dat betekent dat de ploeg de komende dagen nog iets moet stijgen om kwalificatie voor de Olympische Spelen - het ultieme doel van Alice Naber - af te dwingen.

Orkaan Florence

In verband met de naderende orkaan is het programma voor de cross van vandaag iets ingekort. De duur van de cross blijft tien minuten, maar de ruiters starten om de drie in plaats van vier minuten. Alice Naber begint volgens het huidige schema om 10:51 uur, ofwel 16:51 uur Nederlandse tijd. „Harry voelt goed en ik heb er zin aan”, meldt Naber vanuit North Carolina.

Wat er morgen gaat gebeuren is nog onzeker. Voor de eventing staat dan het springen op het programma, maar in verband met de orkaan kan dat zomaar uitgesteld worden tot maandag. Voor Alice Naber maakt dat niet uit: „Gelukkig vliegen de paarden en wij dinsdag terug dus het is geen probleem om maandag te springen. Kunnen de paarden een dag langer herstellen van de cross…"

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden