Politie: „Goedkope troep.”
Politie: „Goedkope troep.” ©maartenheijenk.nl

Politie Dronten waarschuwt voor malafide klusjesmannen en verkopers pannen en messen

112

DRONTEN - De politie meldt dat er uit Dronten meldingen zijn ontvangen dat er malafide Ietse klusjesmannen actief zijn. Tevens waarschuwt de politie voor verkopers van messen- en pannensets.

De klusjesmannen zouden de deuren langs gaan om hun diensten aan te bieden. „De 'Ierse doe-het-zelvers' zijn te herkennen aan het feit dat ze Engels spreken en eenvoudige folders met zich meedragen”, aldus de politie.

„De werkzaamheden worden vaak slecht uitgevoerd en er worden tijdens de werkzaamheden steeds meer gebreken (onterecht) aangekaart, om hierna een torenhoge rekening (met als het moet enige dwang) te presenteren aan de vaak gedupeerde huiseigenaar.”

Messen en pannen

Ook zijn er bij de politie meldingen binnengekomen van kofferbakverkopers. „Met een mooi verhaal proberen ze je een 'dure' messen- of pannenset aan te smeren”, aldus de politie, „Het gaat meestal om goedkope troep en vaak is er ook nog sprake van merkvervalsing.”

De inwoners krijgen het advies om niet in zee te gaan met wat de politie ‘oplichters’ noemt: „Bespaar familie, vrienden en kennissen een hoop leed door ze te waarschuwen voor deze oplichtingstrucs.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden