Nieuwe waarschuwingen voor de bezoekers van de bossen.
Nieuwe waarschuwingen voor de bezoekers van de bossen. ©maartenheijenk.nl

Staatsbosbeheer en politie weten niets van alcohol en drugs in Wisentbos

112

DRONTEN - De politie, Staatsbosbeheer, de boswachter en de gemeente herkennen zich niet in alarmerende berichten over alcohol- en drugsgebruik in het Wisentbos. Dat schrijft burgemeester Aat de Jonge naar aanleiding van een brandbrief van de stichting Participatie Wisentbos.

De brief van de stichting was voor de fracties van CDA en VVD aanleiding om vragen te stellen aan de burgemeester. De verantwoordelijke afdeling van de gemeente heeft daarop contact gehad met alle betrokken instanties en dat heeft niets opgeleverd.

Er is niets gevonden

Volgens de burgemeester zijn er geen voorwerpen gevonden die duiden op drugsgebruik of handel in drugs. Ook zouden er geen indicaties zijn van mensen die zich in de nacht in het bos verzamelen en daar drugs of alcohol gebruiken.

Het enige incident was een gepland illegaal feestje in het Wisentbos eind augustus. Dit feest was aangekondigd op sociale media en is door de politie verijdeld. De ouders zijn volgens de burgemeester op de hoogte gesteld van de acties van hun kinderen.

Morgen overleg

De burgmeester schrijft aan CDA en VVD dat er morgen (donderdag) weer overleg is tussen Staatsbosbeheer, politie en gemeente over toezicht voor het Wisentbos.

„De pas aangetreden nieuwe boswachter zal hierbij aanwezig zijn en in dit overleg zal vanuit Staatbosbeheer een nieuw toezichtplan voor de komende tijd worden besproken.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden