Claudia en Bram bij de waterskivereniging in Biddinghuizen.
Claudia en Bram bij de waterskivereniging in Biddinghuizen. Karin van Meeteren

Beachclub Nu, At Sea, MEC Museum, De Abbert en Revehof in trek als trouwlocatie

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft drie locaties aangewezen waar getrouwd kan worden: het gemeentehuis, Walibi en Lands-End. Die laatste twee zijn echter nauwelijks in trek, zeker nu echtparen kunnen trouwen waar ze willen.

„Bij Walibi is niet één keer getrouwd, bij Lands-End één keer”, meldt de gemeente desgevraagd. Restaurant Lands-End bij Ketelhaven is momenteel gesloten, maar gaat op 1 oktober weer open. De afdeling Publiekszaken van de gemeente Dronten gaan dan kijken of het een trouwlocatie kan blijven.

Populaire locaties

Vorige maand was er een echtpaar dat elkaar had leren kennen bij waterskivereniging De Harder in Biddinghuizen. Dat was voor hen aanleiding om op die locatie in het huwelijksbootje te stappen. Zo treden steeds meer mensen in het huwelijk op een locatie naar keuze.

Volgens de gemeente zijn de volgende locaties op dit moment populair: Beachclub Nu, At Sea, MEC Museum, De Abbert en De Revehof. „Maar mensen kunnen zelfs thuis trouwen als zij dat willen”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Wel betalen

Aan het trouwen zijn kosten verbonden, behalve als het op maandagochtend tussen negen uur en half tien in het gemeentehuis gebeurt. Dan is het gratis. Tijdens overige kantooruren kost het in het gemeentehuis € 222,35.

Trouwen wordt duurder als het buiten kantooruren gebeurt en op een zelfgekozen locatie. Het duurst is het op een in het weekeinde tussen 23 en 9 uur op een plek buiten het gemeentehuis. Dan mogen bruid en bruidegom ruim vijftienhonderd euro neertellen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden