De Lidl in Biddinghuizen
De Lidl in Biddinghuizen ©maartenheijenk.nl

Ondernemersvereniging fel tegen Lidl in Dronten-west: „Leidt tot leegstand elders”

Algemeen

DRONTEN - „Elke meter die er nu bij gebouwd wordt, zal elders binnen de gemeente leeg komen te staan en uiteindelijk moeten verdwijnen.” Dat schrijft Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) in een bezwaarschrift tegen de komst van de Lidl-supermarkt naar Dronten-west.

Het bestemmingsplan dat de komst van de Lidl mogelijk moet maken, ligt tot volgende week donderdag ter inzage in het gemeentehuis. Tijdens die periode kunnen er bezwaren worden ingediend. OVDD heeft inmiddels een brief gestuurd.

Overbewinkeling

De ondernemersvereniging schrijft over overbewinkeling: „De detailhandelsstructuren anno-nu zijn broos. Dronten vormt daar geen uitzondering op.” Het plan voor de Lidl bevreemdt OVDD, vooral omdat in de gemeentelijk beleidsnotitie voor de detailhandel staat dat er terughoudend moet worden omgegaan met het toevoegen van nieuwe winkelruimte.

OVDD vreest dat de Lidl gaat leiden tot problemen elders: „Met name voor het centrum in Swifterbant mag een aanzienlijke concurrentie van Dronten-west worden verwacht, met alle gevolgen van dien.” De vereniging noemt daarbij leegstand en verpaupering: „En om dat te voorkomen, zal wederom diep in de buidel getast moeten worden.”

Belangen geschaad

De ondernemers benadrukken dat ze niet tegen nieuwe bedrijvigheid zijn: „Met deze plannen zien wij echter dat de belangen van onze bestaande leden collectief worden geschaad. Bovendien voorzien wij aantasting van de bestaande structuren die uiteindelijk ook slecht zijn voor de gemeente Dronten in zijn geheel.”

Onder auspiciën van de gemeente Dronten wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe detailhandelsvisie. OVDD vraagt de gemeente pas een beslissing over de Lidl te nemen nadat dit nieuwe beleid is vastgesteld.

Dossier Lidl

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden