John Halsema
John Halsema ©maartenheijenk.nl

Speciale wedstrijd voor John Halsema: "Ik hoop dat de punten mee naar Dronten gaan"

Sport

DRONTEN - John Halsema is voormalig assistent-trainer van asv Dronten, topsponsor bij KHC en aankomende zaterdag is het? Juist, KHC tegen asv Dronten. "Een bijzondere wedstrijd en ik ga er zeker kijken", stelt de in Dronten woonachtige Halsema.

Halsema was sinds 2016 assistent-trainer bij asv Dronten, nadat hij jarenlang verschillende jeugdteams onder zijn hoede had. Sinds dit seizoen is hij een werkloos trainer, maar dat bevalt goed. "Ik had, samen met wat mensen uit de achterban, wat ambities en een visie geformuleerd. Daar wilde de club niet in door en toen heb ik besloten dat voor mij even klaar was. Doordeweeks heb ik nu tijd over en dat bevalt goed."

"Leuk om te kijken"

Zodoende kan hij zaterdag gaan kijken bij KHC tegen asv Dronten, al mist hij het dan wel om bezig te zijn met een team. "Dat is het mooiste wat er is. Ik kon mee naar Berkum, er waren nog twee vierdeklassers die interesse hadden, maar het was goed om dat even niet te doen. Nu vind ik het leuk om te kijken. Bij Dronten, bij Berkum waar Raymond Schuurman en Niek Telgen zitten, en bij de jongens die nu bij Hierden en Putten spelen."

Voor zaterdag verwacht Halsema een echt voetbalgevecht, met twee gebrande ploegen. "Het wordt een echte clash. Ik vind dat asv Dronten het goed voor elkaar heeft, met een duidelijk visie en spelers die zich doorontwikkelen. KHC is een fantastische volksclub, daarom zijn wij daar ook sponsor, en die ploeg legt er altijd heel veel energie in. Asv Dronten moet echt voor honderd procent erin gaan."

Hopen op zege Dronten

Ondanks dat hij zaterdag van twee walletjes zou kunnen eten, hoopt Halsema op een overwinning van 'zijn' asv Dronten. "Ik ga het eerlijk zeggen: ik hoop dat de drie punten mee naar Dronten gaan. Ik vind KHC echt een mooie club, maar met mijn groen-witte hart ga ik voor Dronten. Al is KHC voor asv Dronten altijd een lastig te bespelen tegenstander."

Volledig programma

14.30 uur KHC - asv Dronten

14.30 uur VSW - Swift '64

14.30 uur VEVO - Reaal Dronten

15.00 uur Olympia '28 - BAS

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden