Dronten staat zaterdag de hele dag in het teken van de wielersport

Sport

DRONTEN - De Nederlandse clubkampioenschappen wielrennen kennen zaterdag (29 september) een recordaantal van ruim 1.200 deelnemers. „Veel wedstrijden hebben al jaren te kampen met een teruglopend deelnemersaantal”, is de organisatie blij, „Het NCK is daarin een zeer positieve uitzondering.”

Na een succesvolle terugkeer in Dronten drie jaar geleden staat het kampioenschap dit jaar opnieuw in Dronten op het programma. Wielervereniging De IJsselstreek tekent voor de organisatie.

Afsluiting van wegseizoen

Het NCK wordt gezien als het afsluitende evenement van het wegseizoen voor de wedstrijdrenners met deelname van verenigingen uit het hele land. Enkele deelnemende clubs hebben aangekondigd met (bekende) professionele renners aan de start te verschijnen.

Het kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit met zes or vier renners per team. Er wordt in vier categorieën worden gereden: variërend van professionals tot vrouwen en jeugd.

Het parcours loopt door de gemeente Dronten, met de start op het Meerpaalplein en de finish aan De Oost. De lengte van het parcours varieert afhankelijk van de categorie van 10 tot 52 kilometer. Tijdens het NCK wordt onder auspiciën van TD Sportswear tevens het officieuze NK ploegentijdrit voor bedrijven.

Wegen afgesloten

De gemeente Dronten waarschuwt dat er zaterdag tussen 8 en 18 uur wegen zijn afgesloten, met name in het gebied rond De Oost en De Wissel. De bussen rijden via een aangepaste route en parkeren rond het centrum wordt lastiger dan gebruikelijk.