Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Chaotische slotfase kost asv Dronten een punt bij KHC

Sport

DRONTEN - Een clash moest het worden en dat werd het. KHC en asv Dronten maakten er zaterdag een spectaculaire pot van, waarin de Drontenaren uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 0-1 nederlaag. Een rode kaart voor Daimy Rijnsburger was het breekpunt.

De vleugelverdediger kreeg, na een dik uur en bij een 0-0 tussenstand, zijn tweede gele kaart, maar die zou gegeven zijn aan de verkeerde speler. Toch moest Rijnsburger naar de douche en ging asv Dronten met tien man verder. De ploeg leek een zwaarbevochten punt over de streep te trekken, tot er diep in blessuretijd nog wat voorviel. Lucky Akot beging een overtreding en daarop besloot de arbiter een strafschop te geven.

Keeper Jordy Verburg keerde de penalty, in de rebound ging de bal alsnog binnen, maar wederom liet de scheidsrechter zich zien. Hij vond dat Verburg te vroeg van zijn lijn was gekomen en dus moest de penalty opnieuw worden genomen. De tweede poging ging in Ć©Ć©n keer raak en daardoor pakte KHC, na een zinderend slot, het volle pond: 0-1.