Liesbeth Steller Fotografie

Korfballers ASVD aanvallend niet goed genoeg in Zwolle: 18-15 verlies (3 foto's)

DRONTEN – De korfballers van ASVD traden zaterdag in Zwolle aan tegen Sparta. Het zou op voorhand al een lastige wedstrijd worden aangezien Sparta beschikt over een ‘luchtmacht’ aan mannen. Toch was dat niet de oorzaak van de 18-15 nederlaag.

Het waren perfecte omstandigheden. Met windstil weer en een heerlijk zonnetje zijn 18 tegendoelpunten acceptabel. Alleen de 15 doelpunten voor zijn op dit niveau te weinig.

Verdedigend prima

Verdedigend werkte het plan van hoofdtrainer Wilbert Leeendertse met name in de eerste helft prima. Na hun eerste schot meer accent leggen op de rebound leverde vaak snel balbezit op. Het was alleen jammer dat de Drontenaren aanvallend niet genoeg konden bieden.

Tot 3-3 ging het gelijk op en daarna pakte Sparta een gaatje van twee doelpunten. Aanvallend liep het vak van het duo Lejon Bruinekreeft en Cornée IJssenagger best goed. Maar het leek wel alsof de korf was dichtgemetseld. Afstandsschoten troffen net geen doel. Uiteindelijk gingen de teams rusten bij een 8-6 stand. ASVD/PV Systems miste in de eerste helft zelfs twee strafworpen en dat was illustratief.

Meer doelpogingen

In de tweede helft werd er meer gescoord. Het was echter wel Sparta dat een gaatje sloeg van vier en soms vijf doelpunten. Nog een keer richtte ASVD zich op en kwam terug tot één doelpunt achterstand. De Zwolse ploeg kon echter putten uit meer doelpogingen en daardoor nam het toch weer afstand van de Drontese formatie. Bij 18-15 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

„We waren niet gelukkig in de afronding en in de loop van de tweede helft waren we net niet geduldig genoeg om de goede doelpogingen te pakken. Het is zaak die focus terug te krijgen” , aldus Wilbert Leendertse.