Niels Evers
Niels Evers archieffoto

Niels Evers van Shoganai Judo Dronten wint zilver tijdens NK senioren

ALMERE - Niels Evers heeft zilver gewonnen in de klasse boven de 100 kilogram tijdens de Nederlandse kampioenschappen judo in het Topsportcentrum in Almere.

De judoka van Shoganai Judo Dronten plaatste zich voor de finale door overwinningen op achtereenvolgens van Max Welten en Gert Rabe. In die eindstrijd bleek Jelle van den Berg te sterk, waardoor de Drontenaar als tweede eindigde.

Stefan Sulkers verloor in de klasse tot 90 kilogram van Brandon Tegelaar. Daarna ging hij in de eerste ronde van de herkansing ten onder tegen Nick Kelly, die uiteindelijk brons won. Sulkers is lid van Shonganai, maar komt tevens uit voor de Groningse studentenvereniging De Mattenkloppers.

Gisteren werd Paula Borgonje van Shoganai uitgeschakeld in de halve finale. Bas Koffijberg verloor zijn beide partijen.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden