Brenda Berghorst (CDA)
Brenda Berghorst (CDA) ©maartenheijenk.nl

CDA ziet rol voor kassière supermarkt bij tijdig herkennen van verward gedrag

Gemeente

DRONTEN - Zowel landelijk als in de gemeente Dronten wordt er hard gewerkt om verward gedrag bij inwoners eerder te herkennen. Het CDA in Dronten wil ook de burger daarbij betrekken. „Bijvoorbeeld de kassière bij de supermarkt”, zegt raadslid Brenda Berghorst.

Het CDA had wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) gevraagd naar de stand van zaken in de gemeente Dronten. Hij antwoordde dat de gidsen en de medewerkers van het wijknetwerk dit jaar geschoold zijn in het tijdig herkennen van verward gedrag.

Bel de politie

Als mensen zich zorgen maken, kunnen zij zich melden bij deze gidsen of het wijknetwerk. „En als er een gevaarlijke situatie is, geldt het advies: bel de politie”, aldus de wethouder.

Volgens Van Bergen gaat het niet alleen om het herkennen van verwerd gedrag: „We willen vooral ook de juiste zorg aanbieden.” Hiervoor doet de gemeente mee aan het project ‘GGZ in de wijk’: „Samen met de Zorgverzekeraar, GGZ-partijen en huisartsen wordt nagegaan op welke wijze inwoners met psychiatrische problematiek eerder, dichterbij huis en meer integraal geholpen kunnen worden bij het verminderen van problemen.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden