Anna en Do Veltman met een kaas van eigen koeien.
Anna en Do Veltman met een kaas van eigen koeien.

De Hofwinkel verkoopt verse, biologische producten: „Smaakt tòch beter”

Partnerbijdrages

DRONTEN - Do en Anna Veltman runnen aan de Wisentweg een complete winkel met kaas, groenten, aardappelen en vlees afkomstig van eigen hof. De beide ondernemers zijn nog niet tevreden. Hun volgende stap is bekendheid in het eigen dorp: „We willen de ‘gewone Drontenaar’ die naar de Appie rent hier naartoe halen.”

De Hofwinkel begon ooit met de verkoop van biologische spullen aan Warmonderhof- studenten. Het werd opgezet door Do en sinds een half jaar doet ze het samen met dochter Anna. Hun zaak trekt klanten uit de wijde regio. „Vanwege de kwaliteit en omdat het vers is. Je kunt alles hier in de kas en op het land zien groeien, de koeien staan hier op stal, je kunt met de kinderen naar de kalfjes kijken, je ziet waar het vandaan komt.” Ze weten dat ook supermarkten steeds meer biologische producten verkopen. „Maar de klanten zeggen: jullie komkommer smaakt tòch beter. De mensen die hier komen zoeken echt goed eten, waar niet mee gerommeld is.”

De Hofwinkel wil méér zijn dan een winkel. Er worden excursies en proeverijen georganiseerd, allemaal om de klanten te laten zien waar het eten vandaan komt. Ondertussen zitten Do en Anna niet stil en ontwikkelen ze nieuwe houdbare producten: „Want wij vinden het leuk om samen te experimenteren met smaak.” Dat assortiment bestaat inmiddels uit honing, vlierbloesemsap, pesto, mosterd en droge worst van de eigen koeien.

De Hofwinkel
Do Veltman & Anna Veltman
Wisentweg 18 in Dronten
www.dehofwinkel.nl