Afbeelding

Bekkenfysiotherapie Van Uitert: méér dan bekkenfysio

Partnerbijdrages

DRONTEN - Voor veel Drontenaren die doorverwezen worden naar een bekkenfysiotherapeut is de praktijk van bekkenfysio Van Uitert een bekende naam. Minder bekend is dat de praktijk van Pascale van Uitert ook terecht fasciatherapie en vliegwieltraining biedt.

Bij fasciatherapie worden pijnklachten behandeld die ontstaan door problemen aan de bindweefselvliezen (fascia). Fascia omhullen en verbinden alle spieren, botten en organen; ze zijn erg gevoelig en kunnen chronische pijn veroorzaken. Omdat fascia op röntgenfoto en MRI-scan niet zichtbaar zijn, kan het lang duren voordat de juiste diagnose wordt gesteld.

Pascale van Uitert is gediplomeerd fasciatherapeut. „Al jaren last van pijn? Geven andere onderzoeken geen uitsluitsel? En verergeren de klachten bij sporten of bewegen? Dan zou fasciatherapie wel eens de oplossing kunnen zijn.”Vliegwieltraining is een moderne trainingsmethode, die onder andere door de NASA wordt gebruikt. Er wordt geen gewicht verplaatst, maar weerstand overwonnen door met een koord een vliegwiel in gang te brengen. „Snel en goed revalideren? Of een sporter met ambities? Met vliegwieltraining kunt u steeds met een maximale/optimale weerstand èn sportspecifiek trainen”, legt Pascale uit, „Dat maakt vliegwieltraining, meer dan traditionele krachttraining, effectief en efficiënt. Het is veilig en functioneel, u traint precies die spieren die u wilt verbeteren, zonder risico op blessures. Dat maakt vliegwieltraining ook uitermate geschikt als revalidatiemethode. Wij beschikken over professionele kennis en de juiste apparatuur om sporters van alle niveaus te begeleiden.”

Bekkenfysiotherapie
Van Uitert
Baksteen 81
8253LB Dronten
www.bekkenfysio
vanuitert.nl
Tel.: 06 - 199 518 89