Afbeelding

Cesartherapie Animee helpt met beter slapen

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - De laatste tijd zijn slaapproblemen veel in het nieuws. Deze trend ziet Yvonne Jongen, eigenaresse van Cesartherapie Animee, ook in haar praktijk. Met slaaptherapie behandelt zij steeds vaker slaapproblemen: „En met succes!”

Yvonne vertelt: „Slapen is gezond. Wie ‘s nachts goed slaapt, voelt zich overdag beter en heeft meer energie. Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar voor wie vaker wakker ligt, zich niet uitgeslapen voelt en hierdoor lichamelijke of mentale klachten krijgt, wordt het een probleem.” „Een slaapprobleem kan ontstaan en in stand gehouden worden door verschillende elementen”, vervolgt Yvonne Jongen, „Bij slaaptherapie wordt dit uitgebreid onderzocht en aangepakt. Centraal in de behandeling staan bewustwording, gedragsverandering en het doorbreken van de vicieuze cirkels.” „In de therapie wordt door middel van praktische tips en ontspanningsoefeningen de slaapkwaliteit verbeterd en verlengd. Er ontstaat beter inzicht in het slaapprobleem, slaapgedrag wordt verbeterd en er wordt geleerd hoe het hoofd ‘uit’ gezet kan worden.

Door cognitieve gedragtherapie leert u weer positief of neutraal te denken en handelen. Zo krijgt u weer grip op uw slaap.” De cesartherapeute legt uit dat de therapie ook helpt bij het afbouwen van slaapmedicatie: „Natuurlijk in overleg met de behandelend arts.” Slaaptherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Belangstellenden worden uitgenodigd contact op te nemen. Zij kunnen met èn zonder verwijzing terecht bij Cesartherapie Animee.


Cesartherapie Animee
Baan 33
8256 DH Biddinghuizen
Tel.: 06 - 5737 1561
www.cesartherapieanimee.nl/slaaptherapie