Annemieke Diesel
Annemieke Diesel Esther Verwindt Studio Windtkracht

Lezing over eenzaamheid in bibliotheek Dronten

vrijdag 12 oktober 2018 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

Eenzaamheid. We kennen het allemaal. Een heel normaal verschijnsel, dat vaak de kop opsteekt als er bijvoorbeeld ingrijpende veranderingen in uw leven hebben plaatsgevonden. Om meer bekendheid aan eenzaamheid te geven wordt er op vrijdag 19 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een lezing over Eenzaamheid georganiseerd in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. De inloop is om 9.30 uur.

Als eenzaamheid te lang gaat duren, en denk dan aan een periode van zo’n 9 maanden tot een jaar, dan wordt eenzaamheid écht een probleem. De aanhoudende stress die eenzaamheid veroorzaakt, zet de gezondheid onder druk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten. Maar er gebeurt méér. Veel minder bekend, maar minstens zo belangrijk: onderzoek heeft aangetoond dat hersenstructuren veranderen. En die leiden op hun beurt tot veranderingen in persoon en gedrag.

Over eenzaamheid bestaan veel misverstanden. Dat is op zich niet zo raar, want veel mensen schamen zich ervoor. Daardoor word er ook niet zoveel over gesproken. Annemieke Diesel wil hier verandering in brengen. ‘Als Specialist Eenzaamheid wil ik juist wél dat gesprek voeren, juist in de week tegen de eenzaamheid. Tijdens de lezing wil ik veel van de misverstanden over eenzaamheid aan de kaak stellen, en zo hopelijk een bijdrage leveren aan het doorbreken van het taboe dat nog steeds op dit onderwerp rust.’

Cursus Creatief Leven

Naast dat Annemieke vertelt over wat langdurige eenzaamheid voor gevolgen kan hebben, en hoe belangrijk het is om er iets aan te doen, besteedt ze ook aandacht aan een totaal andere aanpak, namelijk de cursus Creatief Leven. Misschien heeft u deze al eens op tv bij Omroep MAX voorbij zien komen. ‘Deze helpt in veel gevallen echt’, aldus Annemieke.