De winnaars en genomineerden.
De winnaars en genomineerden.

Tranen bij uitreiking gouden klavertje Dronten aan André en Monique Hanekamp (8 foto's)

Algemeen

DRONTEN - André en Monique Hanekamp hebben vanmorgen in Het Perron tijdens het Vraagelkaarcafé het gouden klavertje ontvangen uit handen vanr wethouder Peter van Bergen. De prijs is een initiatief van Vraagelkaar, een organisatie die zich inzet om mensen met elkaar te verbinden.

Leden van Vraagelkaar konden hun Vraagelkaar-contact nomineren voor de prijs. Wie het klavertje uiteindelijk mocht winnen, lag in de handen van het publiek. Monique en André waren genomineerd door Codee Richards-Jones, die maar voor 5% zicht heeft.

Monique en André laten dagelijks haar hulphond uit. Anders was Codee nooit in aanmerking gekomen voor de hond, omdat ze hem zelf niet kan uitlaten. Codee gaat altijd mee en geniet van de gesprekken. De impact van de vriendschap maakt voor Codee een enorm verschil in haar leven.

Persbericht Vraagelkaar:

Na de prijsuitreiking werd in het Vraagelkaarcafé tijd besteed aan mensen die ook op zoek waren naar nieuw contact. De inspiratiecoaches van Vraagelkaar nemen de tijd om deze vragen door te nemen en te kijken welke mensen met elkaar in verbinding kunnen worden gebracht.

Zoals Maria, die nog nooit naar het café was gegaan: „Ik voel me thuis soms erg alleen en ik zoek iemand die samen met mij gezellig eens naar het theater wil gaan". Helaas kan ze zelf door lichamelijke beperkingen niet meer lange afstanden afleggen. Haar oproepje wordt meteen opgepakt door de coaches van Vraagelkaar om te kijken wie dit leuk lijkt.

Of een andere mevrouw, die een tijdje geleden een oproepje had geplaatst, of iemand met haar wilde gaan fietsen. Ze dacht dat ze geen reacties had gekregen, maar door even goed te kijken bij de oproep bleek dat er wel degelijk iemand op had gereageerd. En deze persoon bleek ook nog bij het Vraagelkaar café aanwezig te zijn. De fietsafspraak is meteen gemaakt. „Deze meneer houdt van spelletjes en zoekt iemand die dat ook graag wil doen. Wie houdt er ook van spelletjes?", wordt er geroepen. "Ja, ik wel!", roept een meneer in de hoek.

Vervolgens was het tijd voor de workshops die verzorgd werden door studenten van Landstede. Een heerlijke massage of manicure in het Verwencafé, de lunch voorbereiden in het Kookcafé, een upbeat dansje doen, vragen stellen over je telefoon of laptop in het ICT-café of rustig een spelletje doen.

Bij de dansworkshop wordt er meteen benadrukt door dansleraar Hans dat het dansje niet alleen voor ouderen is maar ook voor jongeren. Na de danspasjes geoefend te hebben gaan er meteen twee vrouwen zitten. „Nee, dat is niet de bedoeling! We zijn er nog niet, we moeten nog een danspasje!". De vrouwen doen weer mee en genieten zichtbaar.

De mannen die beiden van spelletjes houden, hebben elkaar gevonden en zijn aan het scrabbelen. „We hebben meteen een groepje gemaakt met andere mensen die van spelletjes houden. We gaan vanaf nu wekelijks bij één van ons een spelletje spelen! Leuk toch?". Na de lunch verlaten de deelnemers geïnspireerd en opgeladen het Perron.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding