Afbeelding
gemeente Dronten

Bezwaar van ProRail tegen woningen aan Beursstraat verrast gemeente Dronten

Algemeen

DRONTEN - Bouwbedrijf Van der Steeg wil aan de Beursstraat in het centrum van Dronten-west 28 zorgappartementen bouwen en 18 zogenaamde ‘waterwoningen’. ProRail is bang voor trillingshinder en heeft daarom een bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaar is door B en W terzijde geschoven.

De 46 woningen passen niet in het bestemmingsplan voor Dronten-west en daarom hebben de bouwplannen ter inzage gelegen. ProRail is de enige die een zienswijze heeft ingediend. „We waren daarover wat verrast, maar het is natuurlijk hun goed recht”, reageert wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie).

Geen hinder

B en W hebben ernaar gekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat er geen onderzoek hoeft te worden gedaan naar de hinder van de trein: „Gezien de eerder uitgevoerde onderzoeken en de afwezigheid van klachten sinds de ingebruikname van de Hanzespoorlijn, achten wij dit niet noodzakelijk. Daarom is de zienswijze ongegrond.”

Volgens de wethouder is er ‘nadrukkelijk en uitvoerig’ over de plannen gesproken met omwonenden. Daarbij gaat het vooral om de bewoners van de overzijde van het water (Forint en Eurosingel). Het plan is aangepast aan hun wensen en daarom hebben deze bewones beloofd geen bezwaar aan te tekenen.

Omega Groep

„Er kan nu gebouwd worden”, zegt de wethouder. De gemeente maakt haast met de procedure: ,,Want de afnemer van de zorgappartementen (Omega Groep) heeft ernstig ruimtegebrek en daarom dringend behoefte aan deze huisvesting.”