VIDEO | Reaal Dronten mist te veel spelers om aanspraak te mogen maken op winst: 0-1

DRONTEN - Vlak voor rust kreeg jongeling Nordin Hettinga namens Reaal Dronten de enige kans van de wedstrijd tegen SEH. De ploeg uit Heerde was na een klein kwartier verdiend op 0-1 gekomen via Wessel van de Most en kreeg ook daarna de beste kansen. Reaal miste door blessures en vakanties te veel spelers en werd na rust niet meer gevaarlijk. Aan de overkant wist doelman Barteld Hoekman (43) de schade namens de Drontenaren te beperken tot 0-1.

Reaal Dronten was de competitie goed begonnen met twee 2-1 overwinningen op rij. Vandaag volgde de tweede opeenvolgende nederlaag. De vierdeklasser snakt naar een weekje rust en hoopt er over twee weken weer te staan tegen ’t Harde.

Carl Aventurin over Reaal Dronten - SEH

Verslag Reaal Dronten:

Door Klaas Huisman

Reaal Dronten - SEH Heerde 0-1 (0-1)

In een matige wedstrijd kan Reaal Dronten geen potten breken en gaat het in eigen huis teleurstellend met 0-1 onderuit tegen SEH Heerde.
Onder een aangenaam najaarszonnetje verschenen beide teams voor ongeveer 80 toeschouwers aan de aftrap in Dronten West.
De wedstrijdbal was aangeboden door Print On Media het bedrijf voor grafisch en webdesign te Dronten.

Puzzelwerk
Hoofdtrainer Carl Aventurin kon deze wedstrijd geen beroep doen op Ruben Geerts, Mark de Ridder, Jeffrey van den Brakel en Charlean Kiziler, maar had met Stefan Wermers, Bjarne Panhuise en Willy van der Zande goede alternatieven achter de hand.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse C.

Hoopgevend
Beide teams begonnen voortvarend met aanvallende intenties aan deze wedstrijd. Meteen in de eerste minuut moest Reaal doelman Barteld Hoekman in actie komen om een riskante terugspeelbal ternauwernood te kunnen onderscheppen.
In de 3e minuut deed zich de eerste kans voor Reaal Dronten voor toen Danny Mol de achterlijn haalde en met een slimme actie Nordin Hettinga in stelling bracht, maar in twee instanties greep de doelman van SEH goed in.
Vanaf dit moment schakelde SEH Heerde een tandje bij en moesten de Reaalisten terug in de verdedigende stellingen.

Feller
De blauwen uit Heerde oogden scherper en feller dan de rood zwarte duivels en verschenen via Erik Barneveld, Dennis Bijsterbosch en Wessel van der Most drie keer dreigend voor het Reaal doel.
Een dieptepass op Heerdenaar Wessel van der Most werd fraai onderschept door Reaal doelman Barteld Hoekman en even later onderschepte Reaal verdediger Remco Drenth de grillige SEH aanvaller Erik Barneveld.
In de 8e minuut dook daar ineens diezelfde Erik Barneveld vogelvrij op voor het Reaal doel waar doelman Barteld Hoekman redding bracht.
De verdediging van Reaal Dronten oogde rommelig en onzeker in deze beginfase en werd voornamelijk over de rechterflank overlopen.

De achterstand
In de 10e minuut was het raak en kwam sportclub Excelsior uit Heerde via de grillige en onvoorspelbare Wessel van der Most op een 0-1 voorsprong.
Hier ging een splijtende steekbal dwars door het midden van Dennis Bijsterbosch aan vooraf die heel subtiel iedereen bij Reaal op het verkeerde been zette waardoor Wessel van der Most een vrije doorgang kreeg en onmiddelijk toesloeg.
Met een strakke schuiver liet deze goaltjesgetter de doelman van Reaal kansloos voor de 0-1 voor SEH Heerde.
Kort hierop glipte een SEH aanvaller op volle snelheid door de Reaal verdediging waar de verdedigers Remco Drenth en Branko Huiberts overuren draaiden, maar het liep allemaal ternauwernood goed af.

Veerkracht
Gaandeweg keerde de rust terug bij Reaal Dronten en kwam deze wedstrijd meer in balans.
De rood zwarte duivels namen nu het initiatief over en probeerden hun voorste linies te bereiken.
Bij slordig balverlies bleef SEH levensgevaarlijk in de omschakeling waar de aanvallers Wessel van der Most, Mathijs Logtenberg en Dennis Bijsterbosch constant in beweging waren.

Kansen
De Reaalisten zouden in de eerste helft drie kansen krijgen, maar helaas hadden de aanvallers Nordin Hettinga en Danny Mol het vizier niet op scherp staan.
De ijverige en hardwerkende Diavolo Rosso Giovanni Wegman was veruit de meest dreigende en gevaarlijke speler bij Reaal Dronten, maar zijn grillige acties werden niet altijd goed begrepen.
In de 22e minuut lieten Kevin Dolman en Giovanni Wegman een vlotlopende aanval zien waarbij Nordin Hettinga werd gevonden, maar de doelman van SEH greep goed in.
Even later werd een mooie Reaal aanval wegens vermeend buitenspel teruggefloten.
Op het middenveld probeerden Kevin Dolman en Azad Abdullah de juiste openingen richting de spitsen Danny Mol en Nordin Hettinga te vinden.
In de 25e minuut was Danny Mol iedereen te snel af, maar helaas kwam diens voorzet net niet aan bij Nordin Hettinga en Giovanni Wegman.
Een kopbal van Nordin Hettinga had een beter lot verdiend, maar miste richting en ging naast.
Vlak voor rust had Nordin Hettinga namens Reaal Dronten de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij vond de doelman van SEH Heerde op zijn weg.

Plaagstootjes
Aan de andere kant kreeg in de 30e minuut Wessel van der Most een dot van een kans om SEH Heerde in veilige haven te loodsen, maar in kansrijke positie schoot hij te gehaast hoog over.
Twee keer moest Reaal doelman Barteld Hoekman in actie komen om gevaarlijke uitbraken van SEH Heerde te kunnen onderscheppen.
In de counter kwamen de Heerdenaren er dreigend uit en was het telkens alle hens aan dek in de Reaal verdediging waar Bret Eijkelboom, Luc de Ridder, Remco Drenth en Branko Huiberts alle zeilen moesten bijzetten.
Met een 0-1 stand gingen we rusten.

De tweede helft
Bij Reaal Dronten was Willy van der Zande voor de moegestreden linksback Luc de Ridder in de ploeg gekomen.
De linksback van Reaal Dronten had een lastige middag en alles gegeven.
Bij SEH Heerde was Owen Niemeijer voor Jeremy van der Beek binnen de lijnen gekomen.
In de eerste vijf minuten zag alles er hoopgevend en veelbelovend uit bij Reaal Dronten.
De rood zwarte duivels leken ontketend uit de kleedkamer te zijn gekomen en belegerden het vijandelijke doel waarbij voorzetten van Giovanni Wegman ternauwernood werden weggewerkt.
In de 50e minuut belandde een mooie strakke voorzet van Giovanni Wegman op het hoofd van Danny Mol, maar diens kopbal zeilde naast.
Even later werden schoten van Danny Mol en Kevin Dolman met de nodige moeite geblokt.
De Reaalisten kregen een drie corners te nemen, maar het leverde allemaal niets op.

IJdele hoop
Ondanks deze hoopgevende beginfase bleven de Blauwen uit Heerde de bovenliggende partij en werden de Reaalisten teruggedrongen en op eigen helft vastgezet. Het beginoffensief van Reaal bleek nu ijdele hoop te zijn.
Vanaf de 60e minuut kwamen de rood zwarte duivels er niet meer uit en creeerde SEH een enorm veldoverwicht.
De trainer van SEH Heerde bracht nu Kristian Stijf voor de leeggespeelde Dennis Bijsterbosch in de ploeg en deed wat omzettingen waarbij de lange en bonkige Harmen van Oene in de spits ging spelen.
In de 65e minuut moest Reaal doelman Barteld Hoekman alles uit de kast halen om een harde kopbal van Mathijs Logtenberg te kunnen pareren.
Even later wisten ook Erik Barneveld en Wessel van der Most niet van de chaos in de Reaal verdediging te profiteren.
De Heerdenaren lieten in deze fase drie grote kansen liggen.
Twee pogingen van Harmen van Oene leverden ook niets op waardoor Reaal Dronten mocht blijven hopen.

Slotfase
Pas in de slotfase lieten de duivels zich weer voorin zien en was er nog een gigantische kans voor Nordin Hettinga, maar zijn schot miste de overtuiging en scherpte.
Trainer Carl Aventurin had nog Bjarne Panhuise en Stefan Wermers voor Nordin Hettinga en Ayrton Neyenhuis in de ploeg gebracht, maar het slotoffensief van Reaal Dronten kwam te laat en zou niets meer opleveren.
De beste kansen waren in de slotfase wederom voor SEH Heerde waar het vizier ook niet meer op scherp stond.
In kansrijke situaties vergaten Wessel van der Most, Erik Barneveld en invaller Rijcko Treep namens SEH de trekker over te halen.

Doelman Barteld Hoekman
De 43 jarige stand-inn Reaaldoelman Barteld Hoekman schreeuwde de longen uit zijn lijf en gooide al zijn energie in het coachen om het jonge Reaal team in het gareel te krijgen.
Het leverde hem nog een onnodige gele kaart op.
Met drie fantastische reddingen hield de boomlange Barteld Hoekman zijn team overeind waarna hij in de slotfase regelmatig mee naar voren ging om iets te forceren. Alle ballen op Barteld schreeuwde het Reaal publiek.
Deze doelman was vroeger spits en clubtopscorer, maar kon ook helaas het verschil niet meer maken.
Man of the match bij Reaal Dronten: Giovanni Wegman ( Diavolo Rosso )
Man of the match bij SEH Heerde: Wessel van der Most

Volgende wedstrijd
Reaal verliest deze wedstrijd met 0-1 van SEH Heerde en heeft nu zijn tweede nederlaag van dit seizoen te pakken.
Volgende week zijn de Reaalisten vrij en op zaterdagmiddag 27 oktober komen de rood zwarte duivels weer in actie.
Dan speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij SV 't-Harde.
Aanvang 14:30 uur op sportpark De Schenk aan de Bovenweg te 't-Harde.

Opstelling Reaal Dronten:

• Barteld Hoekman
  • Bret Eijkelboom
  • Branko Huiberts
  • Remco Drenth
  • Luc de Ridder (45e Willy van der Zande)
  • Azad Abdullah
  • Kevin Dolman
  • Ayrton Neyenhuis (80e Stefan Wermers)
  • Giovanni Wegman
  • Danny Mol
  • Nordin Hettinga (75e Bjarne Panhuise)
  • Wissels: doelman Angelo Brink, Bjarne Panhuise, Stefan Wermers en Willy van der Zande.
  • Gele kaarten: Barteld Hoekman en Azad Abdullah.
  • Afwezig: Dean Bolink, Jeffrey van den Brakel, Ruben Geerts, Mark de Ridder en Charlean Kiziler.

• Mathijs Logtenberg
  • Dennis Bijsterbosch (60e Kristian Stijf)
  • Wessel van der Most
  • Erik Barneveld
  • Jeremy van der Beek (45e Owen Niemeijer)
  • Gele kaart: Rowin Moerenhout.
  • Wissels: doelman Ties van Leeuwen, Kristian Stijf, Sander Draaijer, Owen Niemeijer, Frank Olthuis en Rijcko Treep.
  • Trainers: Pascal Diender en Gerhard HaverkampFeestgedruis bij asv Dronten na late zege: "Een enorme opluchting"
  • Keeperstrainer: John van der Visse
  • Medische staf: Kees Stolk
  • Assistent scheidsrechter: Henri Houtman